SEGRE

POLÍTICA ELECCIONS AL CONGRÉS

El PDeCAT avala Turull i Cañadell per al Congrés i Rivero, per al Senat

El Consell Nacional aprova els primers noms a falta de la resta de les llistes

Estiarte i Pelegrí.

Estiarte i Pelegrí.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Nacional del PDeCAT va avalar ahir la proposta per encapçalar la candidatura de Junts per Catalunya per Lleida de cara a les eleccions generals del 28 d’abril, que encapçalarà l’exconseller Jordi Turull, que seguirà l’actual presidenta del consell comarcal de la Noguera, Concepció Cañadell, tal com va avançar SEGRE ahir. També va ratificar Mayte Rivero com a primera candidata a la llista al Senat per Lleida. Rivero ja ha ocupat l’escó aquesta legislatura.

Sobre el seu nomenament, Cañadell (que davant la impossibilitat de Turull de prendre possessió en cas que sigui elegit per estar encara pres ocuparà de facto el primer lloc de la llista) va dir ahir sentir-se molt orgullosa i amb molta il·lusió per treballar en defensa del que creu que ha de ser Catalunya i per anar al costat de Turull. “És un nou repte que afrontaré amb molta il·lusió i amb moltes ganes de treballar. És tot un orgull”, va concloure.

La reunió d’ahir va servir per definir el repartiment dels llocs (especialment els que tenen opció de sortir) entre els sectors més fidels al partit o els més pròxims a Puigdemont, i també assignar els primers noms per a les quatre províncies.

D’aquesta forma, a Lleida el número 3 l’ocuparà, segons les fonts consultades, un independent i el 4, un membre del PDeCAT. El mateix passarà amb els llocs 2 i 3 al Senat al darrere de Rivero. La proposta per a Lleida va ser avalada, com les de la resta de províncies (vegeu desglossament) per un 80% dels representants del consell nacional del partit, en una votació que va arribar després de diversos dies de debat i fins i tot polèmica interna per la preeminència en la configuració de les llistes a les eleccions generals, municipals i europees d’aquest any de la formació o dels candidats de l’òrbita de la Crida. La resta de noms de les candidatures es decidiran, segons les mateixes fonts, en primàries quant a les propostes del PDeCAT. En principi, l’acord passa per situar de forma alternativa una persona pròxima a la Crida i una del partit.

Estiarte i Pelegrí.

Estiarte i Pelegrí.

Estiarte i Pelegrí.

Estiarte i Pelegrí.

Estiarte i Pelegrí.

Estiarte i Pelegrí.

Estiarte i Pelegrí.

Estiarte i Pelegrí.

tracking