SEGRE

COMERÇ EQUIPAMENTS

El nou Mercat del Pla obrirà el 20 de juny i ja té tres dels vuit restaurants

La Paeria confirma que l’única oferta per a la gestió compleix els requisits econòmics, per la qual cosa li atorga la concessió || Flat Market preveu iniciar d’aquí a deu dies les obres per condicionar el recinte

Imatge virtual amb la zona de taules i la barra de bar, amb un monologuista a l’escenari.

Imatge virtual amb la zona de taules i la barra de bar, amb un monologuista a l’escenari.XAVILARRULL.COM Y GRAPH.CA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou Mercat del Pla, que tindrà parades de vuit restaurants que oferiran tapes, té previst obrir el pròxim 20 de juny, després que la Paeria hagi atorgat la concessió de l’espai a l’única empresa que va presentar un projecte per reobrir-lo, Flat Market. El tinent d’alcalde Rafael Peris va explicar que la setmana passada la taula de contractació va obrir el tercer sobre de l’empresa i va comprovar que “compleix l’oferta econòmica que determina el plec de condicions”. Per aquesta raó, va indicar que han decidit adjudicar-li la concessió, que només està pendent de la redacció d’informe de contractació i el decret d’adjudicació. “A partir de llavors, l’empresa marcarà els tempos” per reobrir l’equipament, va assenyalar.

LA DADA

. 17.273 euros anuals. El contracte per a la gestió del Mercat del Pla és per a vint anys i el cànon és aquest.

les claus

  • Gastronomia. Vuit restaurants de menjars diferents oferiran tapes d’entre tres i vuit euros, en funció de la mida.
  • Mercat. Un matí a la setmana productors locals hi vendran aliments ecològics. S’ubicaran al centre, on hi haurà les taules.
  • Espectacles. Els dimecres i diumenges a la nit hi haurà monòlegs, màgia i música i a l’hora del vermut,  espectacles per a nens.
  • Dos anys d’espera. El Mercat del Pla no està en funcionament des del març del 2017, quan l’outlet de roba de la concessionària JamStores va tancar per les escasses vendes. La nova adjudicatària, Flat Market, considera que el Barri Antic serà la nova zona de lleure de la ciutat.

Per la seua banda, el gerent de Flat Market, Fidel Andreu, va afirmar que ahir al matí l’ajuntament els havia confirmat que els adjudicaria el projecte. “Ara només queda firmar i confiem que en menys de deu dies puguem començar a reformar l’espai, en el qual s’habilitaran vuit parades per als restaurants, una altra que oferirà begudes –ubicada sota d’un escenari destinat a activitats culturals– i hi haurà taules a la zona central.” Flat Market llogarà les parades a locals de Lleida que oferiran tapes de menjars diferents de mida petita (3 euros), mitjana (5 euros) i gran (8 euros). “Ja tenim tres restaurants contractats i hem habilitat una pàgina web, www.mercatdelpla.es, perquè establiments ens enviïn les seues propostes”, va apuntar. Set dels restaurants seran fixos, mentre que el vuitè lloc es llogarà per temporades i està destinat a restaurants de tot Espanya. L’horari serà de dimarts a diumenge de 12.00 a 16.00 hores i des de les 19.00 fins a mitjanit.

Hi haurà un espai central amb taules, que es retiraran un matí a la setmana per acollir un mercat

Andreu va confirmar que la data prevista d’obertura és el dia 20 de juny. “Des d’aquell dijous i fins diumenge farem una gran inauguració amb moltes activitats”, va manifestar.

A més del vessant gastronòmic, un matí a la setmana hi haurà mercat ecològic, amb productors de seixanta quilòmetres a la redona i els dimecres i diumenges a la nit hi haurà espectacles, com monòlegs, concerts i màgia.

La concessió de la gestió del Mercat del Pla és per a un total de vint anys i el cànon, de 17.273 euros anuals, a pagar anticipadament. El contracte incorpora clàusules socials com la inserció de persones amb dificultats.

tracking