SEGRE

URBANISME EQUIPAMENTS

Inversió de mig milió per millorar la xarxa d'aigües

La Paeria aprova la segona fase per renovar les canonades del carrer Sant Martí || També rehabilitarà les de Narcís Monturiol

Vista general del carrer Sant Martí, al Centre Històric.

Vista general del carrer Sant Martí, al Centre Històric.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament ha aprovat la segona fase del projecte de reforma de les xarxes d’aigua potable i clavegueram del carrer Sant Martí per 389.461.93 euros, així com la renovació de la xarxa d’aigües del carrer Narcís Monturiol per 124.694,75 euros més. L’actuació de Sant Martí és una de les més importants que té previst fer la Paeria en aquest àmbit, ja que afecta una de les principals canonades d’aigua de la ciutat, la que procedeix dels dipòsits d’aigua de la Seu Vella i subministra el centre urbà. Segons van confirmar responsables d’Aigües de Lleida, aquest projecte afecta el tram comprès entre el carrer Bonaire i l’edifici de l’Orfeó. Es renovaran 116 metres de canonada amb un diàmetre de 500 mil·límetres. El consistori també reemplaçarà una canonada complementària a la principal de 125 mil·límetres de diàmetre de polietilè. D’altra banda, també es rehabilitaran 50 metres d’una canonada de 350 mil·límetres de diàmetre i 90 metres d’una altra canonada de 500 mil·límetres de diàmetre.

El projecte es va ratificar el passat 25 de febrer pel consistori i les obres comptaran amb una durada aproximada de quatre mesos. Amb aquesta actuació es completaria la renovació del sistema de clavegueram i d’aigua potable del carrer Sant Martí, que creua d’un costat a l’altre el Centre Històric, ja que a la primera fase del projecte va actuar des de l’avinguda Prat de la Riba fins al carrer Bonaire. Paral·lelament, la Paeria va aprovar la setmana passada la memòria per renovar la xarxa d’aigua potable a l’escola El Vilot, a l’Entitat Municipal Descentralitzada de Sucs, situada al carrer Suquets, per 2.674,93 euros. Aquesta actuació va de la mà de la renovació íntegra del clavegueram i de la xarxa d’aigua potable de Sucs que s’ha fet durant aquests últims mesos després que es trobessin partícules de plom en algunes canonades.

Pel que fa a la renovació del clavegueram i la xarxa d’aigua del carrer Narcís Monturiol, l’actuació afectarà dos blocs d’habitatges, així com l’institut Màrius Torres.

tracking