SEGRE

SANITAT LABORAL

Vint-i-sis metges de Lleida van patir una agressió l'any passat

La majoria de les quals, a l’Arnau i els CAP || El Col·legi de Metges insta Salut a adoptar “mesures de protecció”

Cinc agressions es van produir l’any passat a l’Arnau.

Cinc agressions es van produir l’any passat a l’Arnau.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 26 metges de Lleida van patir una agressió verbal o física l’any passat, quatre més que el 2017, la majoria de les quals a l’hospital Arnau de Vilanova i els Centres d’Atenció Primària (CAP) de l’Institut Català de la Salut (ICS). Segons va informar ahir el Col·legi de Metges de Lleida, les agressions van afectar tretze homes i tretze dones, mentre que el 2017, la majoria van ser a dones.

El col·legi detalla que nou van tenir lloc als CAP, cinc a l’Arnau, cinc entre l’hospital Santa Maria i els CAP de Gestió de Serveis Sanitaris (GSS) i la resta a l’Alt Pirineu i Aran i els serveis sociosanitaris. A més de condemnar les agressions, el col·legi afirma que també les pateixen infermers, zeladors i recepcionistes i reclama que l’administració “adopti mesures de protecció urgents tant per a ells com per als facultatius”. Davant d’aquesta situació, el Col·legi ha firmat un contracte amb la Fundació Mutual Mèdica, que garanteix als col·legiats una cobertura de cinquanta euros al dia i fins a quinze dies de baixa per incapacitat motivada per una agressió verbal o física, una cobertura que no implica cap cost per als professionals. A més, la companyia d’assegurances farà una aportació econòmica al Col·legi per a cursos de formació i per divulgar els protocols a seguir davant d’una actuació violenta.

El Col·legi de Metges afirma que infermers, zeladors i recepcionistes també pateixen atacs

Avui se celebra el Dia Nacional Contra les Agressions a Sanitaris i el col·legi penjarà una pancarta amb un llaç daurat a la façana de la seu, a la plaça Cervantes. “Aquest llaç simbolitza el posicionament dels 52 col·legis de metges de l’Estat de tolerància zero davant de la violència verbal i física que pateixen els metges als diferents llocs de treball”, assenyala en un comunicat.

L’Organització Mèdica Col·legial (OMC) va posar en marxa fa vuit anys l’Observatori Nacional de les Agressions, que recull les dades de cada col·legi. L’OMC també insta les administracions a elaborar protocols d’actuació per prevenir la violència contra els sanitaris.

tracking