SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat a un any de presó per amenaçar el testimoni d'un judici

El processat va deixar un tovalló amb una navalla a l’establiment de la víctima perquè no declarés en contra seu || L’Audiència també li imposa una multa

Vista general de la seu judicial al Canyeret.

Vista general de la seu judicial al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat un home a un any de presó per haver amenaçat un testimoni perquè no declarés en contra seu durant un judici que tenia pendent. D’aquesta forma, el tribunal rebutja el recurs interposat pel processat i confirma la pena imposada en primera instància pel jutjat penal 1 de Lleida per un delicte d’obstrucció a la justícia. A més, li imposa el pagament d’una multa de 1.440 euros.

En primera instància es va absoldre un altre acusat per aquests fets.

Segons la sentència de l’Audiència, els fets van tenir lloc el maig del 2016, quan l’acusat va llançar a l’establiment de la víctima un tovalló que embolicava una navalla i que contenia amenaces contra aquesta persona si insistia a anar al judici pendent que tenia contra ell. El denunciant va explicar que en el moment dels fets no es trobava a l’establiment i que la nota amb la navalla la va rebre un dels treballadors, que coneixia l’acusat.

Unes declaracions a les quals el tribunal atorga plena credibilitat a l’assenyalar que la víctima “va mantenir la seua versió del que havia succeït” durant tot el procés judicial i que la seua versió va ser corroborada pel testimoni del treballador que va rebre el paquet en qüestió. Segons va explicar aquest empleat, l’acusat es va presentar a l’establiment preguntant per la víctima mentre li va llançar una bossa demanant-li que l’hi fes arribar al seu cap, com així va fer. Per tot plegat, l’Audiència rebutja el recurs presentat pel processat i en el qual al·legava que no hi ha cap prova de càrrec que anul·li la presumpció d’innocència.

El tribunal veu provada l’autoria del delicte pels testimonis de la víctima i del treballador que va rebre la nota amb les amenaces. D’aquesta forma, confirma la pena imposada d’un any de presó per un delicte d’obstrucció a la justícia, a més d’una multa de sis mesos amb una quota diària de vuit euros. La sentència no és ferma i es pot recórrer.

Una vintena de denúncies per obstrucció a la justícia a Lleida Els Mossos d’Esquadra van registrar l’any passat una vintena de denúncies a les comarques de Ponent per delictes d’obstrucció a la justícia i deslleialtat professional. Així mateix, el 2018, la Policia va arrestar tres persones per aquest fet delictiu. Les denúncies per obstrucció a la justícia es mantenen estables a Ponent. El Codi Penal estableix penes de presó d’un a quatre anys i una multa de sis a vint-i-quatre mesos per a aquell que “amb violència o intimidació intentés influir directament o indirectament en qui sigui denunciant, part o imputat, advocat, procurador, pèrit, intèrpret o testimoni en un procediment perquè modifiqui la seua actuació processal”. Així es reflecteix a l’article 464, que estableix que la pena s’ha d’establir en la meitat superior si s’aconsegueix l’objectiu de l’amenaça.

tracking