SEGRE

POLÍTICA ELECCIONS

Eritja i una empresària de Bellpuig, candidats d'ERC per al Congrés

Els republicans elegeixen Sara Bailac, Miquel Caminal i Xavier Castellana per al Senat || Montse Bergés i Miquel Àngel Estrade, suplents per a la Cambra Alta

Xavier Eritja Ciuró, Inés Granollers Cunillera i Sara Bailac Ardanuy

Xavier Eritja Ciuró, Inés Granollers Cunillera i Sara Bailac Ardanuy

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Esquerra Republicana va ratificar ahir Xavier Eritja com a cap de llista de la formació per a les eleccions al Congrés del 28 d’abril. Eritja ja va ser el candidat del partit a les últimes eleccions generals, que es van celebrar el juny del 2016. L’acompanyaran Inés Granollers (una empresària de Bellpuig que formarà part de les llistes del partit per a les municipals de maig), Núria Juangran (la presidenta d’Esquerra Republicana al Pallars Sobirà) i Sergi Parramon (que actualment és regidor a Organyà i candidat a l’alcaldia en aquest municipi de l’Alt Urgell).

Per la seua banda, la presidenta de l’executiva local d’Esquerra a Tàrrega des del 2015, Sara Bailac, encapçalarà la llista del partit per al Senat, seguida per Miquel Caminal, primer tinent d’alcalde de Ribera d’Urgellet, i Xavier Castellana, que ja va ser escollit com a senador a les anteriors eleccions i és regidor a Riner.

Dels tres senadors que van ser elegits als últims comicis, només repeteix Castellana

D’aquesta manera, l’actual senador d’ERC Miquel Àngel Estradé i l’exedil de la Paeria de Lleida Montse Bergés han quedat com a suplents per a la Cambra Alta. De fet, dels tres senadors que té ERC per Lleida només repetirà Xavier Castellana.

Eritja i Bailac ja es van imposar diumenge passat a les votacions de la Federació de Lleida d’ERC, que es van celebrar a Bellpuig.

Inés Granollers també va guanyar a les votacions per als segons candidats de la formació per les comarques del pla.

D’altra banda, el Partit Popular presentarà avui el seu candidat a l’alcaldia de Vielha, Santi Gimeno, en un acte a la capital aranesa al qual assistirà el president del partit a Catalunya, Alejandro Fernández. Aquest últim també acompanyarà el candidat a l’alcaldia de Mollerussa, Joan Simeón, en un acte demà durant la Fira de Sant Josep.

El candidat del PP a Almacelles serà Carlos Nicolás, i per la seua part José Antonio Miravet encapçalarà la llista a Alpicat i Pere Chica, a la Seu d’Urgell.

També a la capital de l’Alt Urgell, Àngel Rubio s’ha incorporat a la candidatura de Compromís x la Seu que lidera Òscar Ordeig.

Rubio va ser síndic municipal de greuges durant deu anys i va deixar el càrrec a finals de l’any passat. Així mateix, Fina Cabiscol encapçalarà la llista per a les eleccions municipals de Junts x Vilanova de Segrià en substitució de l’actual alcalde, Josep Vila.

tracking