SEGRE

CONSUM BALANÇ

Les companyies de telefonia tornen a liderar les queixes dels usuaris

Amb les d’internet, contractes de lloguer i les empreses d’aigua i de llum || La Paeria també constata un augment de les reclamacions a les companyies d’assegurances

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les companyies de telefonia i internet i les companyies d’assegurances són els sectors que han generat més reclamacions a l’oficina de consum de l’ajuntament per part dels usuaris. Així ho va assegurar ahir el regidor de Comerç, Rafel Peris, que va assenyalar que la Junta Arbitral de Consum (JAC) “va fer de mediadora en 351 denúncies dels consumidors el 2018, de les quals un 41% les va resoldre satisfactòriament negociant amb les dos parts”. Així mateix, va detallar que el nombre de mediacions va descendir respecte al 2017, quan n’hi va haver 401. Per la seua banda, l’any passat es van realitzar 1.070 consultes a l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC), un centenar menys que fa dos anys, de les quals 195 eren relatives a companyies de telefonia mòbil, 79 de proveïdors d’internet, 65 d’empreses asseguradores, 57 de companyies de gas i 55 de telefonia fixa. “El rànquing dels sectors amb més queixes segueix sent l’habitual dels últims anys”, va assenyalar Peris, tot i que va precisar que “hem notat un augment de les queixes sobre companyies asseguradores, els comerços d’estètica (16) i la sanitat privada (27)”. El regidor i tinent d’alcalde també va recalcar que 59 comerços de la capital van rebre reclamacions l’any passat, una trentena menys que el 2017. “És una xifra de la qual estem satisfets, tenint en compte la gran quantitat de comerços que tenim, però hem de continuar treballant”, va concloure Peris, que va afegir que la Junta Arbitral de Consum (JAC) va tancar 313 expedients del 2018 de queixes dels consumidors.

A la presentació d’aquestes dades van assistir els representants de les organitzacions de consumidors Facua, Aicec-Adicae i Cus. Jordi Terrado, vicepresident d’Aicec-Adicae, va dir que la seua entitat, especialitzada en assumptes financers, va recalcar que les reclamacions per les clàusules terra i els impostos paral·lels dels bancs per calcular les hipoteques “han col·lapsat jutjats com el de Barcelona i la tendència va a més”.

Movistar diu que arreglarà l’avaria de Salmerón en un parell de dies Un portaveu de Movistar va declarar ahir que la majoria de comerços del carrer Salmerón i avinguda Prat de la Riba que portaven més d’una setmana sense línia de telèfon fix ni internet “van recuperar durant el dia d’ahir el servei” i va afegir que “en qüestió d’un parell de dies es podrà restablir la connexió a la resta de veïns afectats”. Aquesta incidència afecta des de dimarts de la setmana passada desenes de veïns i comerciants d’aquests dos carrers i la companyia telefònica va al·legar que el motiu de l’avaria és que “uns cables de la línia es van mullar per les filtracions d’aigua de pluja, per la qual cosa s’han hagut de substituir la majoria”. Al llarg d’aquesta setmana hi ha hagut diverses actuacions per part dels tècnics de Movistar a la zona per trobar l’origen de l’avaria.

Un comerciant afectat per una fallada a la línia telefònica.

Un comerciant afectat per una fallada a la línia telefònica.ITMAR FABREGAT

tracking