SEGRE

MEDI AMBIENT MOBILITZACIONS

Estudiants amb el planeta

Alumnes de Lleida se sumen al moviment Fridays for Future contra el canvi climàtic || Concentració al Gili i Gaya i al davant de la Paeria

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Estudiants de Lleida es van afegir ahir al moviment internacional Fridays for Future per lluitar contra el canvi climàtic, impulsat per la jove activista sueca Greta Thunberg, que fins i tot ha estat proposada per al Nobel de la Pau 2019. Al matí, alumnes i docents de l’institut Samuel Gili i Gaya es van concentrar al pati i van llegir un manifest unint-se a la causa per la qual milions d’estudiants demanen a la classe política que prengui mesures urgents contra el canvi climàtic. Els estudiants van llegir la intervenció de Thunberg davant dels delegats de les Nacions Unides a l’última cimera del canvi climàtic, on va dir que “ens quedem sense temps”.

Així mateix, estava convocada una vaga, amb un seguiment que Educació va xifrar en només un 4,71 per cent a Lleida, així com una concentració a la plaça Paeria a la tarda, en la qual van participar un centenar de joves.

Portaven pancartes elaborades amb cartrons amb lemes com “Si el planeta fos un banc, ja estaria rescatat”, “Avall el sistema, avall el capital, al centre de la vida volem respirar” i “El planeta no està mort, l’estan assassinant”, i van repartir un manifest en el qual afirmen que sortiran al carrer cada divendres “per exigir el dret de tots els éssers vius a la vida”. Després de la concentració, els joves van marxar per la calçada del pont Vell fins als Camps Elisis. Pel que fa Barcelona, la mobilització va concentrar dos mil estudiants i en total hi va haver accions en cinquanta-vuit localitats de l’Estat, així com en un centenar de països.

Participants ahir en la concentració a la plaça Paeria per reclamar mesures contra el canvi climàtic.

Participants ahir en la concentració a la plaça Paeria per reclamar mesures contra el canvi climàtic.AMADO FORROLLA

Participants ahir en la concentració a la plaça Paeria per reclamar mesures contra el canvi climàtic.

Participants ahir en la concentració a la plaça Paeria per reclamar mesures contra el canvi climàtic.AMADO FORROLLA

tracking