SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Tres anys de presó per a un lladre reincident per robar en una botiga

Va ser detingut amb objectes sostrets al trencar un aparador de l’Eix Comercial

Vista general de la seu judicial al Canyeret.

Vista general de la seu judicial al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Provincial de Lleida ha condemnat a tres anys de presó un detingut per un robatori amb força a l’Eix Comercial, una pena elevada perquè té en compte l’agreujant de reincidència, ja que el sospitós tenia diversos antecedents per delictes contra el patrimoni. El tribunal confirma la sentència dictada en primera instància pel jutjat penal 2 de Lleida i condemna el processat per un delicte de robatori amb força. D’aquesta forma, rebutja el recurs presentat pel condemnat, que al·legava manca de proves suficients que li atribueixin l’autoria del robatori.

L’assalt es va produir en una botiga del carrer del Carme, a l’Eix Comercial, i l’autor va trencar el vidre de l’aparador per emportar-se quinze rellotges, un moneder, un vestit, set collars, diversos anells i botelles de colònia, entre altres objectes. Com a conseqüència de la ruptura del vidre, l’assaltant es va causar ferides que van deixar un rastre de sang que discorria per un carrer en el qual hi havia una sucursal bancària. Els agents dels Mossos d’Esquadra, al ser alertats del robatori, van seguir el rastre de la sang i van comprovar la càmera de seguretat del banc, les imatges del qual van servir per identificar i arrestar el sospitós. La detenció es va produir l’endemà a la plaça del Dipòsit i l’home va ser interceptat amb alguns dels objectes robats a la botiga, entre els quals totes les joies, el vestit i un joier, que van ser reconeguts pel propietari. A més, els agents van comprovar que el detingut presentava diversos talls a les mans compatibles amb talls de vidres.

Els Mossos van identificar l’autor del robatori per les imatges gravades en un banc proper a la botiga

A la declaració, l’acusat va assenyalar que els objectes que li van intervenir els Mossos l’hi havia venut una altra persona i que les ferides a les mans les tenia per una baralla. Una versió “inversemblant” segons el tribunal, que considera que hi ha proves suficients de la seua autoria. Dimecres passat, l’Audiència va condemnar a quatre anys de presó un altre home per dos robatoris en habitatges a la Bordeta, mentre que la Fiscalia sol·licitava dotze anys de presó. En aquell cas el lladre va acceptar una altra pena de tres anys per un robatori en un pis dels Magraners, per la qual cosa ja acumula sis condemnes per robatoris en habitatges amb penes que sumen catorze anys.

tracking