SEGRE

SANITAT HOSPITALS

Els sindicats veuen un 'despropòsit' deixar l'hospital Santa Maria sense pàrquing

Els representants dels treballadors alerten que afectarà pacients que són molt dependents || Serà suprimit perquè al solar s’edificaran habitatges

Imatge de l’aparcament de terra del Santa Maria.

Imatge de l’aparcament de terra del Santa Maria.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comitè d’empresa de l’hospital Santa Maria veu un “despropòsit” que el centre es quedi sense el seu aparcament, situat entre els carrers Roda d’Isàvena i Onze de Setembre, perquè el solar serà edificat, com va publicar SEGRE dissabte, i reclama un espai propi i gratuït. Afirma que “no pot ser que l’usuari de la sanitat pública no tingui un lloc a prop on estacionar”.

Els representants dels treballadors recalquen que l’hospital atén una tipologia de pacient molt concreta –trastorns cognitius, geriatria, traumatologia, sociosanitari i psiquiatria– “i si el centre es queda sense el seu actual aparcament, l’usuari es trobarà que no pot estacionar a prop d’on ha de visitar-se, la qual cosa generaria als seus familiars una situació d’ansietat al no poder estar amb el pacient i, a més, haver de deixar-lo només un mínim de 20 a 25 minuts per anar a aparcar el vehicle”. Sobre això, alerten que “pot passar que una vegada el familiar torni a l’hospital i no trobi el pacient, no sàpiga on és o si ja ha estat visitat, circumstàncies que són inacceptables”.

El comitè diu que quan es van obrir els jardins de l’hospital es va fer a canvi de tenir un pàrquing a prop

Davant d’aquesta situació, el comitè reclama un aparcament accessible, gratuït i a prop de l’hospital i que “el contrari és un despropòsit”. Finalment, assenyala que “quan es van obrir els jardins del Santa Maria a la ciutat (abans servien d’aparcament) es va fer a canvi de tenir a prop un pàrquing públic i gratuït”, per la qual cosa exigeixen respectar els acords. Per la seua part, des d’UGT veuen insuficient que l’alternativa sigui aparcar a l’Arnau de Vilanova “sobretot per als usuaris, ja que la majoria tenen mobilitat reduïda”, i denuncien que per als empleats del Santa Maria és més car llogar una plaça al pàrquing de l’Arnau que per als d’aquest hospital.

La Paeria va afirmar que la propietària dels terrenys ja ha iniciat els tràmits per edificar habitatges i Salut va dir que no buscarà una alternativa perquè veu suficient l’aparcament de l’Arnau.

L’ajuntament d’Almacelles veu “abusius” els preus de l’Arnau L’ajuntament d’Almacelles va denunciar ahir “el preu excessiu de l’aparcament de l’hospital Arnau de Vilanova, un centre de referència de les comarques de Ponent”. El consistori va afirmar que “el dret a la salut pública no pot estar sotmès a les lleis del mercat, i que caldria facilitar àrees d’aparcament dissuasives pròximes i gratuïtes, per beneficiar els usuaris que es veuen obligats a visitar aquest hospital diàriament”. Va manifestar que els més perjudicats són els usuaris de comarques perquè per hi han d’anar en vehicle privat. Estacionar un dia complet costa 15,69 euros, preu que considera “abusiu”, i proposa aplicar reduccions o abonaments.

tracking