SEGRE

ENSENYAMENT PLANIFICACIÓ

Pacte contra la segregació escolar sense el suport dels pares i USTEC

Firmat pel síndic, Educació, ajuntaments, JxCat, ERC, PSC i CatComú || Limita l’escolarització d’alumnes nouvinguts a centres d’alta complexitat

Els signants del pacte contra la segregació escolar.

Els signants del pacte contra la segregació escolar.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El síndic de greuges, Educació, un centenar d’ajuntaments, JxCat, ERC, PSC i CatComú i una vintena d’entitats educatives van firmar ahir el pacte contra la segregació escolar a Catalunya, que preveu un nou decret d’admissió d’alumnes per a una distribució més equitativa que eviti les escoles gueto.

A Lleida, les públiques escolaritzen el doble d’alumnes estrangers que les concertades i el síndic ja va alertar de la concentració en mitja dotzena d’escoles públiques de la capital, situació que va motivar la creació d’una comissió contra la segregació.

El nou decret d’admissió d’alumnes fixarà una proporció màxima d’alumnes amb necessitats

El nou decret, que entrarà en vigor el curs 2020-2021, inclourà establir una proporció màxima d’alumnat amb necessitats educatives específiques, limitar l’escolarització d’alumnes que van arribant amb el curs començat a centres d’alta complexitat, crear una oficina virtual d’escolarització i un protocol davant d’indicis d’irregularitats en el procés, amb mesures disciplinàries o sancionadores.

També es posaran en marxa dos comissions per avaluar la viabilitat d’una política d’admissió per quotes en funció del nivell d’instrucció i socioeconòmic dels pares i per analitzar mesures concretes en municipis amb una forta segregació residencial. En total, el pacte inclou 189 mesures.

La Federació d’Associacions de Pares de Catalunya (Fapac), USTE-STEs (el sindicat majoritari) i estudiants creuen que amb aquest pacte “només hi guanya la concertada”. “Lluny de protegir l’educació pública com a única garant del dret fonamental a l’educació en condicions d’igualtat, se centra a proposar mesures de caràcter econòmic per a la consolidació dels centres privats concertats, i fins i tot augmentar el finançament públic d’aquests centres”, subratllen. També creuen que “no analitza els motius pels quals s’estan concentrant grups socialment homogenis a determinades escoles públiques ni es proposen mesures per tal d’evitar-ho”.

tracking