SEGRE

Tornen els sortejos d'habitatges socials a Lleida

L’Empresa Municipal d’Urbanisme va celebrar aquest dilluns el primer de pisos de lloguer social en 7 anys i una de les famílies afavorides va ser l’única que va assistir a l’acte

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) va celebrar ahir un sorteig de sis pisos de lloguer social, un esdeveniment que no organitzava des de fa 7 anys a causa que la majoria de sol·licituds per optar a una vivenda es tramitaven a través de la taula d’emergència.

La fortuna va voler que l’única família que va assistir al sorteig de les 235 que eren candidates fos una de les afavorides i ben aviat podran entrar a viure-hi. Es van sortejar pisos del carrer Nou, Cardenal Cisneros, Centre, Templers i Ciutat de Fraga.

Actualment, l’EMU gestiona 626 pisos destinats a les polítiques d’accés a l’habitatge a la ciutat. En té en propietat 244, 26 els ha adquirit l’ajuntament a través del dret de tempteig i els ha cedit a l’EMU. Uns altres 253 habitatges formen part de la xarxa de mediació per al lloguer social, que faciliten tant particulars com entitats bancàries, mentre que els 103 restants són habitatges que són adjudicats a través de la taula d’emergència.

Aquests últims són tant propietat de la Generalitat com cedits per entitats bancàries. El gerent de l’EMU, Guillermo Hervera, va assenyalar que “el noranta per cent dels pisos que són propietat de l’EMU estan ocupats, encara que sempre guardem uns quants habitatges per a imprevistos o emergències”.

Imatge virtual de les dos futures torres de pisos al costat del palau de congressos de la Llotja.

Imatge virtual de les dos futures torres de pisos al costat del palau de congressos de la Llotja.SEGRE

tracking