SEGRE

UNIVERSITAT EFEMÈRIDE

Torra, Mas, Montilla i Pujol assistiran divendres a la celebració del 25 aniversari del Consell Social de la UdL

Torra, Mas, Montilla i Pujol assistiran divendres a la celebració del 25 aniversari || Hi haurà missatges de Maragall i Puigdemont

Imatge d’arxiu d’una reunió del consell social.

Imatge d’arxiu d’una reunió del consell social.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tots els presidents de la Generalitat de la democràcia seran presents, d’una manera o una altra, divendres vinent a la Universitat de Lleida (UdL) en l’acte de commemoració del vint-i-cinquè aniversari del Consell Social. La celebració està prevista a les 18.30 hores al saló Víctor Siurana del Rectorat i hi assistiran l’actual president, Quim Torra, així com els seus antecessors, Artur Mas (CiU, del 2010 al 2016), José Montilla (PSC, del 2006 al 2010) i Jordi Pujol (CiU, del 1980 al 2003). Així mateix, hi haurà missatges tant de Pasqual Maragall (PSC, del 2003 al 2006) com de Carles Puigdemont (2016-2017, actualment a Bèlgica).

El Consell Social és el màxim òrgan de representació i decisió de la Universitat, així com de participació de la societat a la UdL. En l’actualitat és presidit per l’empresari Delfí Robinat i, anteriorment, també van ser-ne presidents Ramon Roca, Josep Maria Pujol i Simeó Miquel, que va estrenar el càrrec quan es va crear aquest organisme.

El dia 22 està previst commemorar l’efemèride al saló Víctor Siurana del Rectorat

Està compost per representants del Parlament, organitzacions sindicals i empresarials, ens locals i antics alumnes, a banda d’integrants del personal d’administració i serveis, docents i estudiants. En total, el formen una quinzena de persones, nomenades o electes, que tenen veu i vot, a més de la secretària.

Les funcions d’aquest organisme, designades per llei, se centren en la gestió econòmica (ha d’aprovar cada any el pressupost de la UdL) i en l’àmbit de la programació i gestió universitària, col·laborant amb l’equip rectoral en la definició dels criteris i les prioritats estratègiques. També vehicula a la comunitat universitària les demandes de la societat i busca reforçar els vincles entre la UdL i la societat civil, el sector públic i el teixit productiu.

Així mateix, el Consell Social va crear uns premis que distingeixen empreses que col·laboren amb la Universitat i també els millors treballs de final de grau. Aquests últims estan dotats amb la quantitat de 3.000 euros, que s’han de destinar a estudiar un màster a la mateixa UdL.

tracking