SEGRE

DENÚNCIA MENORS

El col·legi va fer fora una setmana el nen acusat d'abusos i assegura que va complir els protocols

La direcció assenyala que es va trobar versions “contradictòries” i que van prendre mesures || El grup d’atenció a menors inimputables del departament d’Assumptes Socials investiga el cas

Vista de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Lleida, que van rebre la denúncia.

Vista de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Lleida, que van rebre la denúncia.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La direcció del col·legi Sant Jaume de Lleida va assegurar aquest dimarts que va complir amb tots els protocols establerts després de conèixer que una família ha denunciat que el seu fill de 5 anys va patir abusos sexuals comesos suposadament per un altre de 10. Com va avançar ahir SEGRE, la família de la presumpta víctima ho va denunciar davant dels Mossos d’Esquadra i el cas va ser derivat per la Fiscalia Assumptes Socials al ser inimputable el suposat agressor al tenir menys de 14 anys.

Fonts del centre van assenyalar que una vegada es va tenir coneixement de la denúncia van actuar “des del primer moment” informant la Inspecció de la conselleria d’Educació, els serveis territorials del departament i l’equip d’assessorament i orientació psicopedagògic perquè fes un seguiment. La direcció del centre, que va expulsar el presumpte agressor durant una setmana després de conèixer la denúncia, va afirmar ahir que les versions de les famílies són “contradictòries” i que no hi havia prou proves per acceptar l’exigència dels denunciants d’expulsar de forma definitiva el denunciat, la família del qual nega que existissin els abusos. La direcció va deixar en mans d’Educació la reacció davant de la publicació de la denúncia ahir per part d’aquest diari i la conselleria va assenyalar, com ja va avançar ahir SEGRE, que havia encarregat un informe per poder recopilar tota la informació.

Investiga la denúncia per determinar si cal prendre mesures després de remetre-li el cas la Fiscalia

Per la seua part, fonts del departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies van assenyalar que la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) ha obert una investigació sobre aquests fets després que la Fiscalia els remetés un informe.

Davant de situacions com aquesta, un equip d’atenció a menors inimputables de la DGAIA analitza i avalua el cas per poder conèixer com ha ocorregut i decidir si és necessari prendre mesures per evitar que es repeteixi.

Un grup de pares mostra el seu suport a la tasca del centre Un grup de pares del col·legi Sant Jaume-Les Heures va mostrar ahir suport a l’actuació del centre i al professorat en el cas denunciat a l’assenyalar que va reaccionar “amb la màxima celeritat i rigor” davant de la denúncia per part d’una família. Per això, els pares van voler agrair no només la “rapidesa” a activar els protocols en aquest tipus de situacions sinó també, van assenyalar, “la delicadesa per tractar el tema i evitar que els dos menors implicats resultessin estigmatitzats”. En una carta a aquest diari, els pares expliquen que el centre va intentar mitjançar entre les dos famílies, però els denunciants no van voler parlar amb els denunciats i hi ha versions contradictòries. El grup ressalta que l’educació emocional i la cultura de la pau són pilars fonamentals del centre.

tracking