SEGRE

HABITATGE BALANÇ

El nombre d'immobiliàries creix a Lleida i s'atansa al d'abans de la crisi

Lleida va guanyar l’any passat una dotzena d’agències immobiliàries i quatre més han obert en el que va d’any, amb la qual cosa ja n’hi ha 158 a tota la província. Així mateix, els afiliats al Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària han augmentat un 10% i s’atansa als 200 que hi havia el 2007, abans que esclatés la crisi.

Un edifici en construcció al barri de Pardinyes de la ciutat de Lleida.

Un edifici en construcció al barri de Pardinyes de la ciutat de Lleida.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector immobiliari ha deixat enrere els anys més durs de la crisi econòmica i una prova d’això, a banda de l’augment de les vendes i lloguers de pisos, és l’obertura de noves oficines d’agències immobiliàries. Així ho constata el Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària (API), que assenyala que l’últim any tant el nombre d’afiliats a l’entitat com el de noves agències a la província ha augmentat després d’un lustre d’estancament.

“El 2018 es van donar d’alta al col·legi dotze noves agències immobiliàries, en el que va d’aquest any ho han fet unes altres 4 i a tota la província n’hi ha de registrades 158, de les quals 70 són de Lleida ciutat”, va apuntar la gerent dels API, Sonia Fiter.

Un 10% més d’agents de la propietat col·legiats, que s’aproximen als dos-cents del 2007

Quant al nombre d’afiliats, el president de l’entitat, Josep Maria Esteve, assenyala que el sector s’està tornant més atractiu i rendible en els últims anys i que això s’ha vist traduït en el volum de col·legiats. “Els anys 2016 i 2017 van ser de molta inactivitat i estancament, igual que els anys més durs de la crisi i el principi de la dècada, però el 2018 tant les xifres d’activitat del sector com el nombre d’afiliats ens estan demostrant que el curs passat va ser el de la recuperació del sector, ja que ara mateix comptem amb 150 associats i en l’exercici passat es van donar d’alta una quinzena de professionals, per la qual cosa l’augment és del voltant del 10% i és per estar orgullosos”, va assenyalar.

Aquestes xifres conviden a l’optimisme i la previsió dels API és tancar l’exercici amb uns 170 afiliats. “El 2007 érem 200, per la qual cosa ens estem atansant a les xifres d’abans de la crisi”, va remarcar Esteve.

D’altra banda, el president dels API a Lleida va assenyalar que la província “és una de les que millors números té quant a afiliats del sector de tot l’Estat, ja que estem entre les dotze primeres i competint amb altres demarcacions que dupliquen o tripliquen en població Lleida”. No obstant, Esteve va precisar que, si bé és cert que el nombre d’afiliats creix, “no tots els que estan inscrits exerceixen diàriament d’agents immobiliaris, ja que tret de Lleida i les capitals de comarca no hi ha prou activitat durant el dia a dia per poder viure d’això”.

Un edifici en construcció al barri de Pardinyes de la ciutat de Lleida.

Un edifici en construcció al barri de Pardinyes de la ciutat de Lleida.ITMAR FABREGAT

Un edifici en construcció al barri de Pardinyes de la ciutat de Lleida.

Un edifici en construcció al barri de Pardinyes de la ciutat de Lleida.ITMAR FABREGAT

tracking