SEGRE

JUSTÍCIA TRIBUNALS

Segura deixa l'Audiència de Lleida per incorporar-se al Poder Judicial

Albert Guilanyà assumeix la presidència en funcions

Francesc Segura.

Francesc Segura.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Francesc Segura deixa avui de ser president de l’Audiència de Lleida –un càrrec que ha ostentat des del desembre de l’any 2006– per incorporar-se com a inspector delegat de l’ordre penal al servei d’Inspecció del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

Així mateix, el magistrat president de la secció civil de l’Audiència de Lleida, Albert Guilanyà, serà el president en funcions.

Francesc Segura, que va nàixer l’any 1962, és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona. Es va incorporar a la carrera judicial l’any 1989 i ha estat als jutjats d’Arenys, Mataró i Lleida. L’any 1999 va ser elegit degà dels jutjats de Lleida i, un any després, es va incorporar com a magistrat a l’Audiència, sent nomenat president el desembre de l’any 2006, moment en què es va incorporar a la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). El magistrat ha estat professor a l’Escola Judicial de Barcelona, professor associat de Dret Processal a la Facultat de Dret i Economia de la Universitat de Lleida i ha participat com a consultor internacional a Panamà, Mèxic i Bulgària. La seua destinació al servei d’Inspecció del CGPJ és conseqüència d’haver superat un concurs de mèrits convocat per acord de la comissió permanent de l’organisme de 19 de desembre del 2018. El nomenament és per a dos anys, prorrogables anualment fins un màxim de deu.

Segura va renovar fa dos anys com a president de l’Audiència al ser l’únic candidat que es va presentar en el que era el seu tercer mandat. El 2006 va prendre el relleu d’Andreu Enfedaque. El magistrat ha presidit els judicis més importants dels últims anys a l’Audiència de Lleida.

tracking