SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Ferit de gravetat un operari al caure des de dotze metres a Lleida

L’accident es va produir ahir a primera hora de la tarda en un edifici en obres de Prat de la Riba || Va ser rescatat amb l’escala de Bombers i evacuat a l’Arnau

Els Bombers van baixar el ferit amb l’ajuda del camió escala.

Els Bombers van baixar el ferit amb l’ajuda del camió escala.ÒSCAR MIRÓN

Creat:

Actualitzat:

Un operari va resultar ferit de caràcter greu ahir a primera hora de la tarda després de precipitar-se des d’una altura d’uns dotze metres en un edifici d’habitatges en construcció situat al número 124 de l’avinguda Prat de la Riba, al barri de Pardinyes. Els serveis d’emergències van rebre a les 15.53 hores l’avís de l’accident laboral, les causes del qual encara es desconeixen. Fins al lloc van acudir una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), Bombers de la Generalitat, Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra.

Pel que sembla, l’operari es trobava en una de les plantes superiors, es va precipitar al buit i va caure fins a la primera planta de l’immoble. Els seus companys de feina van alertar ràpidament del succés. Els sanitaris li van fer in situ les primeres cures, li van immobilitzar les dos cames –una de les quals fins i tot va ser encanyada– i li van col·locar un collarí. Posteriorment, els Bombers el van pujar a una llitera i el van baixar fins al carrer amb l’ajuda del camió escala. També li van subministrar oxigen. Finalment, una ambulància el va evacuar a l’hospital Arnau de Vilanova. L’home va patir politraumatismes i el seu pronòstic era greu, segons el SEM.

El sinistre es va produir durant els treballs de construcció d’un bloc de pisos

L’any passat van morir nou persones en accidents laborals a les comarques de Lleida, set de les quals al seu lloc de treball i dos in itinere. Són quatre víctimes mortals menys que l’any anterior, la qual cosa suposa un descens del 30, segons les dades publicades pel ministeri d’Ocupació. Tanmateix, el nombre d’accidents laborals totals (lleus, greus i mortals) va augmentar un 1,1% l’any 2018 respecte a l’exercici anterior, segons les mateixes dades. D’aquesta forma, es van registrar un total de 6.308 sinistres, la qual cosa representa una mitjana de 17 casos al dia. Hi va haver 58 accidents que van ser de caràcter greu, deu més que l’any anterior (48).

tracking