SEGRE

DROGUES INVESTIGACIÓ

El jutge deixa lliure fins al judici els acusats de vendre marihuana

Descarta adoptar mesures cautelars al no apreciar risc de fuga || Els investigats regentaven un club cannàbic de Lleida com a suposada tapadora del tràfic

Els detinguts tenien suposadament una plantació en aquest magatzem de la partida Devesa, a Alcarràs.

Els detinguts tenien suposadament una plantació en aquest magatzem de la partida Devesa, a Alcarràs.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat de Guàrdia de Lleida va acordar ahir llibertat provisional per a la parella d’Alcarràs de 47 i 43 anys que va ser arrestada dijous pels Mossos d’Esquadra acusats de conrear i vendre marihuana sota la tapadora d’un club cannàbic. Segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el magistrat no ha adoptat mesures cautelars al no apreciar risc de fuga dels arrestats, que estan sent investigats per un presumpte delicte contra la salut pública. Segons les primeres valoracions dels Mossos, la marihuana que van decomissar a la casa de la parella d’Alcarràs i el club cannàbic de la capital del Segrià, amb accés principal per l’avinguda del Segre, està valorada en uns 70.000 euros (vegeu SEGRE d’ahir).

Els escorcolls van començar a les nou del matí de dijous i van finalitzar a les tres de la tarda. Es va trobar una partida d’11,6 quilos de marihuana seca, 2,5 quilos de cabdells i 600 plantes de producció. Així mateix, es va decomissar prop de 1.600 euros, dos ordinadors i elements d’una instal·lació per a la venda i el cultiu d’aquesta droga. Els Mossos haurien comptabilitzat uns 150 socis del club cannàbic de la parella, una suposada associació sense ànim de lucre. L’home té antecedents per substàncies estupefaents, ja que va ser arrestat fa tres anys per la Guàrdia Civil després que en una de les finques de la seua propietat trobessin 506 plantes de maria que, pel que sembla, venia des d’un club situat al barri de Cappont.

L’última operació duta a terme pels Mossos d’Esquadra contra el tràfic de drogues va tenir lloc el 19 de febrer passat a la partida Mariola, amb set detinguts per tràfic de cocaïna, heroïna i marihuana. També es van produir arrestos als blocs Gaspar de Portolà, al barri de la Mariola, i en un immoble del carrer Cavallers. En aquest cas conreaven grans quantitats de marihuana, la destinació de la qual era Tarragona. La setmana anterior també s’havia desarticulat una plantació de marihuana en una nau situada a l’Horta de Lleida després que els veïns patissin talls de llum intermitents i avisessin la companyia elèctrica. A la nau, que aparentment estava sense activitat, van trobar més de 500 plantes de maria.

tracking