SEGRE

ELECCIONS MUNICIPALS PRIMER SONDEIG DE SEGRE

El PSC repetiria com a llista més votada, però els pactes decidiran el nou govern local

Obtindria entre 8 i 10 regidors, i ERC podria doblar els seus 3 edils i seria la segona força || Junts per Catalunya i Ciutadans tendeixen a la baixa, el PP es manté i Comú i Crida, a punt de quedar fora

El PSC repetiria com a llista més votada, però els pactes decidiran el nou govern local

El PSC repetiria com a llista més votada, però els pactes decidiran el nou govern local

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La llista del PSC que per primera vegada encapçala Fèlix Larrosa repetiria com la més votada i fins i tot podria millorar lleugerament els seus resultats de fa quatre anys, amb la qual cosa estaria a prop de poder seguir a l’alcaldia de Lleida. Aquest és el resultat més significatiu de l’enquesta elaborada per Infortécnica per a SEGRE, que també preveu una notable pujada d’ERC, que amb Miquel Pueyo al capdavant passaria a ser la segona força a la Paeria, un descens de l’antiga CiU, que ara es presentarà amb la marca Junts per Catalunya Lleida. Pel que fa a Ciutadans, preveu un estancament o bé una lleugera tendència a la baixa, mentre que el Partit Popular es mantindria o pujaria, i la incògnita sobre si el Comú i la Crida tornarien a entrar a la Paeria, un fet que no descarta que també puguin aconseguir els ultres de Vox.

El sondeig atorga al PSC entre 8 i 10 edils (ara en té 8), entre 5 i 6 a ERC, amb la qual cosa en guanyaria dos o tres; 4 o 5 a la llista de Junts per Catalunya Lleida de Toni Postius, quan CiU en va obtenir 6; tres o quatre a Ciutadans, que ara en té 4; i 2-3 al Partit Popular, que fa quatre anys en va aconseguir 2 i el seu nou alcaldable és Xavier Palau. Al Comú i la Crida-CUP, que ara en tenen dos, els concedeix 0-2 i 0-1, respectivament. Tots dos estrenen caps de llista, ja que el Comú presenta Sergi Talamonte i la Crida, Rosa Peñafiel. Per la seua part, Vox, que encara no ha fet públic el seu candidat, també tindria possibilitats d’entrar a l’ajuntament, ja que el sondeig li atorga una forquilla de 0-2.

Si ERC, JxCAT, Comú i CUP fessin els resultats de la seua millor forquilla, podrien sumar majoria absoluta

SEGRE en publicarà una altra sobre les generals i una segona de les locals durant la campanya

Larrosa tindria diverses opcions per governar. D’una banda, podria apostar per intentar mantenir la col·laboració de l’actual mandat amb Ciutadans, que torna a presentar com a alcaldable Ángeles Ribes, i el PP. En el millor dels resultats possibles per al PSC i Cs, seria suficient un pacte entre els dos, perquè sumarien 14 regidors, número que marca la majoria absoluta. D’altra banda, podria intentar assolir un acord amb ERC o fins i tot amb Junts per Catalunya, encara que el dos han afirmat en més d’una ocasió que ni tan sols no consideren aquesta alternativa.

No obstant, l’enquesta deixa oberta la possibilitat d’un canvi a l’alcaldia si ERC, Junts per Catalunya, Comú i Crida aconseguissin el seu millor resultat possible, amb la qual cosa aconseguirien assolir 14 edils. En aquest cas, el que tindria més possibilitats de ser Paer en Cap seria Miquel Pueyo com a cap de la llista més votada entre aquest bloc de formacions.

 

   

Més d’un terç d’electors, encara indecisos  Els resultats que ara preveu l’enquesta poden patir variacions significatives en funció de la decisió final que adoptin els electors indecisos. I és que més d’un terç dels enquestats (un 34,4%) afirma no saber si anirà o no a votar i a qui votarà o bé eludeix donar una resposta. Si se suma aquest percentatge als que assenyalen tenir decidit que s’abstindran o votaran en blanc sumen més del 50%, ja que aquests últims són un 16,6%. Infortécnica ha enquestat entre finals del mes de febrer i principis d’aquest mes de març un total de 502 veïns majors d’edat empadronats a Lleida ciutat. Llavors ja es coneixien els alcaldables de tots els partits que actualment tenen representació a la Paeria. De fet, l’únic que encara no ho ha anunciat oficialment és Ciutadans, que tornarà a presentar Ángeles Ribes com a cap de llista. Tres enquestes Aquesta és la primera de les tres enquestes que SEGRE oferirà als seus lectors en aquest cicle electoral. La segona serà sobre la previsió de resultats en les eleccions generals a la província, en el cap de setmana previ als comicis del 28 d’abril. I la tercera i última, de nou sobre les municipals a la capital, també l’últim diumenge hàbil per publicar sondejos durant la campanya electoral.

El PSC repetiria com a llista més votada, però els pactes decidiran el nou govern local

El PSC repetiria com a llista més votada, però els pactes decidiran el nou govern localSEGRE

tracking