SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnats 13 'lobos callejeros' per robatoris violents

L’Audiència de Lleida confirma la pena del Jutjat Penal.

L’Audiència de Lleida confirma la pena del Jutjat Penal.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat penal número 3 de Lleida va condemnar ahir 13 joves acusats de formar part dels Lobos Callejeros, una banda juvenil que va protagonitzar diversos robatoris violents entre els anys 2015 i 2016 a la ciutat de Lleida. Va ser un judici per conformitat després que la Fiscalia i les defenses dels acusats arribessin a un acord. La jutge va dictar sentència in voce i va establir penes de fins a tres anys i tres mesos de presó. Només un dels catorze acusats va ser absolt.

Tanmateix, totes les penes van quedar suspeses sempre que els condemnats no tornin a delinquir en els propers anys (entre dos i quatre, segons cada cas). A aquests tretze condemnats, s’hi ha de sumar vuit joves més que van ser condemnats pel Jutjat de Menors i, posteriorment, per l’Audiència de Lleida. És a dir, 21 persones condemnades.

Tots els acusats van reconèixer els fets i van ser condemnats en un judici per conformitat

Estaven acusats, entre altres delictes, de pertinença a grup criminal, robatoris amb violència i intimidació i amenaces.

Tots ells van ser detinguts pels Mossos al detectar una onada de robatoris violents comesos per diverses persones. Van determinar que els autors eren membres d’una banda estructurada jeràrquicament denominada Lobos Callejeros o Mafia K1.

Les agressions es portaven a terme aprofitant la superioritat numèrica, seguint un patró de les bandes llatines: control del territori i intimidació. Cometien els assalts a la Seu Vella i en l’Eix Comercial. Van ocupar un pis del carrer Nord, on guardaven objectes robats.

tracking