SEGRE

EDUCACIÓ PREINSCRIPCIÓ

Lleida perd 9 grups de P3 i en guanya 7 de primer d'ESO

La Paeria ensenya hàbits saludables per esmorzar en 19 escoles de Lleida

La Paeria ensenya hàbits saludables per esmorzar en 19 escoles de LleidaPAERIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El curs que ve, la província de Lleida tindrà nou grups menys de P3 i set més de primer d’ESO, segons la previsió d’Educació, que també constata que la capital guanya tres grups en altres nivells d’ESO. L’oferta inicial de P3 compta amb 3.926 alumnes, 54 més que l’any anterior, dels quals 1.274 són de Lleida ciutat, 72 menys. De fet, la capital guanyarà un grup. Respecte a primer d’ESO, l’oferta a la província és de 4.673 alumnes, 259 més, i a la capital és de 1.218 estudiants, 84 més. La província guanyarà set grups, un a Lleida ciutat.

En concret, els instituts Josep Lladonosa, Manuel de Montsuar i Màrius Torres en guanyen un cadascun (passen de tres a quatre) i l’institut Escola Magraners, que impartirà segon d’ESO, en guanyarà un de primer i un de segon. Al contrari, els instituts La Mitjana, Samuel Gili i Gaya i Maria Rúbies en perden un cadascun (els dos primers passen de quatre a tres i l’últim, de cinc a quatre).

Respecte a la resta de cursos de Secundària, guanyen una línia l’institut escola Torre Queralt, l’institut Joan Oró i la Caparrella. En canvi, el Torre Vicens en perd un. A més, el col·legi Camps

Elisis tindrà dos línies, com va avançar aquest diari. Per la seua banda, Educació redueix les ràtios de P3 a Alcarràs, Cervera, Guissona i Tàrrega.

Batxillerat i formació professional artística en tres anys a l’escola d’art ondara de tàrrega

D’altra banda, Lleida guanyarà deu nous grups de cicles d’FP i hi haurà una doble titulació de Batxillerat i d’un cicle d’Arts Gràfiques i Disseny d’Esports, que permetrà obtenir els dos títols en tres cursos. Pel que fa al cas de Lleida, es podrà cursar a l’Escola d’Art Ondara de Tàrrega.

Educació també provarà a Barcelona un Batxillerat de tres anys orientat a FP, així com un altre de més “profesionalizador”. El mes de setembre començarà un nou model d’FP dual, que equipararà les beques al Salari Mínim Interprofessional (SMI), comptarà amb un currículum únic per als alumnes en FP dual i per als que es formen en centres de treball i s’incrementen les hores de pràctiques en empreses.

tracking