SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Tres ferits en un espectacular incendi en un pis d'Alfred Perenya

Els Bombers van mobilitzar vuit dotacions per extingir el foc, que s’hauria originat en una estufa || Les flames van calcinar gairebé per complet un habitatge

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tres persones van resultar ferides ahir al matí en un incendi que va calcinar un pis situat al número 77 del carrer Alfred Perenya de Lleida. Els Bombers de la Generalitat van rebre l’avís del foc a les 9.34 hores i fins al lloc van desplaçar vuit dotacions. També hi van anar diverses ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i patrulles de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra.

El foc s’hauria originat en una estufa d’un habitatge situat a la tercera planta. La inquilina va resultar intoxicada per inhalació de fum i es va fer cremades a les mans, tot i que va poder abandonar el pis pel seu propi peu.

Una veïna de la tercera planta també va resultar intoxicada, i un home va resultar ferit al caure-li un objecte a l’ull. Després de ser atesos in situ, els tres van ser evacuats a l’hospital Arnau de Vilanova, les dones amb pronòstic menys greu i l’home, amb pronòstic lleu. Així mateix, els Bombers van confinar sis veïns de la quarta planta durant els treballs d’extinció per evitar que també resultessin intoxicats.

Les flames van arrasar en qüestió de minuts l’habitatge en el qual es va originar el foc. Els efectius van utilitzar la grua per atacar el foc des de l’exterior i, una vegada el van tenir controlat, van accedir per l’escala. Prop de les 10.30 hores, van poder donar-lo per extingit. Posteriorment, van esbombar l’immoble i va finalitzar el confinament dels veïns de la quarta planta.

Bombers i un tècnic de l’ajuntament van revisar la zona afectada de l’edifici i no van detectar-hi cap afectació estructural. El foc va calcinar el 90 per cent del pis on es va originar i va causar danys a l’escala, principalment pel fum, i un dels balcons de la quarta planta.

Aquest succés va obligar a tallar un tram del carrer fins passades les 11.00 hores i va causar expectació entre els veïns. Fins al lloc també va anar l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, que es va interessar pel que havia passat.

Tanquen el parc de Mollerussa per atendre l’emergència Aquesta emergència va obligar a tancar provisionalment el parc de Mollerussa, segons va informar el sindicat Intersindical-CSC, ja que els efectius del Pla d’Urgell es van haver de desplaçar fins a la ciutat de Lleida. A més, i segons les mateixes fonts, bombers del parc de Balaguer es van haver de desplaçar fins a Soses per apagar l’incendi d’una furgoneta.

Els Bombers van utilitzar l’autoescala per atacar el foc des de l’exterior.

Els Bombers van utilitzar l’autoescala per atacar el foc des de l’exterior.ÒSCAR MIRÓN

Els Bombers van utilitzar l’autoescala per atacar el foc des de l’exterior.

Els Bombers van utilitzar l’autoescala per atacar el foc des de l’exterior.ÒSCAR MIRÓN

tracking