SEGRE

TRIBUNALS APROPIACIÓ

Marchena condemna un exlletrat de Lleida per quedar-se diners

El Suprem ratifica la pena de dos anys i tres mesos de presó per apropiar-se 33.000 euros d’uns clients || La interlocutòria també està firmada per Carmen Lamela

L’exlletrat va ser jutjat per aquest cas el juliol de l’any passat a l’Audiència de Lleida.

L’exlletrat va ser jutjat per aquest cas el juliol de l’any passat a l’Audiència de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Suprem ha condemnat a dos anys i tres mesos de presó Pere Rubinat Forcada, exadvocat lleidatà de 61 anys, per haver-se quedat 33.000 euros que li van donar uns clients perquè negociés amb el banc el dret d’usdefruit de l’habitatge on residien i que estava a nom del seu fill menor per uns problemes financers. En una interlocutòria firmada pels magistrats Manuel Marchena, Carmen Lamela i Julián Sánchez Melgar, el tribunal ratifica la sentència de l’Audiència de Lleida i desestima el recurs de cassació que va presentar la defensa, que va al·legar que el cas havia prescrit i que s’havia produït una infracció de llei ja que l’agreujant d’habitatge (va ser condemnat per un delicte d’apropiació indeguda agreujada) no és aplicable.

Durant el judici, que es va celebrar el mes de juliol de l’any passat, l’acusat va reconèixer que s’havia quedat uns 33.000 euros que li van donar uns clients el mes de desembre del 2008 perquè negociés amb el banc. Rubinat va afirmar que va portar a terme diverses gestions però el juny del 2014 el Col·legi de l’Advocacia el va suspendre i llavors “ja poc hi podia fer”. En canvi, la parella va denunciar que l’exlletrat no va fer res i que van descobrir el 2015 pel banc que no s’havia fet cap gestió per solucionar el problema.

Els magistrats del Suprem asseguren que la pena és “plenament ajustada” i que l’acusat “no va mostrar cap voluntat de reparació del dany, ni haver ofert cap tipus d’explicació per intentar justificar la seua conducta”. A més de la pena de presó, el condemnat també haurà de pagar una multa de 2.880 euros i indemnitzar els denunciants amb 34.200 euros.

No és l’únic recurs que Rubinat ha presentat davant del Suprem. L’alt tribunal deliberarà ben aviat sobre el recurs contra una altra sentència de l’Audiència que el va condemnar a dos anys i mig de presó per haver-se apropiat 101.812 euros d’un matrimoni de Torregrossa de la indemnització que van rebre per la mort del seu fill en un accident de trànsit que va tenir lloc l’any 2010.

Per aquestes apropiacions l’exlletrat va ser expulsat del Col·legi de l’Advocacia.

tracking