SEGRE

POLÍTICA ELECCIONS MUNICIPALS

ERC aprova la llista de Pueyo a la Paeria amb Jordina Freixenet de dos

Per trenta vots a favor i deu en blanc || Inclou la fundadora de Colors de Ponent, Sandra Castro, i la jove d’origen senegalès Mariana Sall

L’assemblea local d’ERC va aprovar ahir la llista d’Esquerra, liderada per Pueyo.

L’assemblea local d’ERC va aprovar ahir la llista d’Esquerra, liderada per Pueyo.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’assemblea local d’ERC Lleida va aprovar ahir per trenta vots a favor i deu en blanc la seua llista a la Paeria per a les eleccions municipals del proper 26 de maig, amb Miquel Pueyo com a cap de llista i Jordina Freixenet, de Moviment d’Esquerres-MES, com a número dos. El tres l’ocupa el geògraf Jaume Rutllant; el quart, la metgessa Montse Pifarré; i el cinc, Regina Cairol, responsable del Servei d’Atenció d’atenció Integral de la direcció general d’Igualtat. Així mateix, la fundadora de Colors de Ponent, Sandra Castro, és la número sis, i al set se situa Ignasi Amor, que actualment és regidor a Vallfogona de Balaguer, i al vuit, Mariana Sall, d’origen senegalès però nascuda a Lleida. Cap dels actuals edils a l’ajuntament de Lleida (Carles Vega, Josep Maria Baiget i Núria Marín) forma part de la llista de Pueyo.

Per primera vegada, la candidatura republicana està formada per més dones que homes, i supera així la llista cremallera. Així doncs, en total està composta per quinze dones, sis de les quals als deu primers llocs, i dotze homes. ERC destaca que la candidatura compta amb diversitat de sensibilitats ideològiques, ja que dels vint-i-set integrants, catorze són militants republicans, set són independents, tres militen a Jovent Republicà i tres provenen de diferents escissions del socialisme, com Moviment d’Esquerres-MES i Avancem.

Així mateix, hi ha membres de la plataforma Lleida Republicana, col·lectiu de suport a la candidatura de Miquel Pueyo que es va presentar la setmana passada.

L’alcaldable republicà va agrair a tots la seua implicació i va definir la llista com “un grup de dones i homes competents que provenen de diferents sectors professionals i orígens, que són honestos i que tenen empatia i intel·ligència emocional”. En aquest sentit, Miquel Pueyo va subratllar que “la candidatura és rica en sensibilitats, però integra els diversos valors i perfils del republicanisme progressista que ens permetran, amb treball, generositat i convicció, fer un camí ample i ser la força més votada per poder configurar un govern republicà per al canvi a Lleida”.

tracking