SEGRE

HABITATGE COL·LECTIUS

La PAH okupa un bloc de dotze pisos propietat de la Sareb a Balàfia

Afirma que estava totalment buit i de moment s’hi han instal·lat vuit famílies || Acusa Paeria i Generalitat d’abandonar a la seua sort persones sense casa

Activistes de la PAH es van concentrar ahir al matí davant del bloc de pisos okupat.

Activistes de la PAH es van concentrar ahir al matí davant del bloc de pisos okupat.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Lleida ha fet un pas fins ara inèdit en la seua trajectòria a l’okupar tot un bloc d’habitatges propietat de la Sareb (el banc dolent) al número 3 del carrer Ripollès a Balàfia. Portaveus de l’entitat van explicar que l’edifici compta amb dotze pisos i van assegurar que “estaven totalment buits”.

De moment acull vuit famílies, entre les quals hi ha des de parelles amb fills fins a una persona que viu sola i que abans dormia al carrer, segons va detallar Cristina Rubio, una de les representants de l’entitat. Ella va ser l’encarregada de llegir un manifest que emmarca aquesta acció en una campanya de la PAH a nivell estatal que ja ha “alliberat” més de cinquanta blocs d’habitatges. Una trentena de membres de l’entitat van escenificar ahir al matí aquesta actuació amb una concentració davant de l’immoble amb membres de les famílies okupes.

A nivell local, la justifica com “una necessitat” perquè a la ciutat hi ha moltes famílies “que ja estan al carrer o a punt d’estar-ho”. Així mateix, la PAH acusa Paeria i Generalitat de no oferir alternatives a aquestes famílies. “L’administració no dóna solucions i la gent acaba al carrer, perquè hi ha gent dormint al carrer”, va assenyalar Rubio. Va afegir que actualment la majoria de desnonaments són de lloguer, la qual cosa encara agreuja més la situació, perquè quan es tractava d’una hipoteca, “hi havia una cosa per la qual lluitar i negociar, ara no”, va destacar. L’entitat reclama lloguers socials i destaca que hi ha famílies que tenen pensions o reben prestacions reduïdes que els impedeixen accedir al mercat del lloguer. També denuncia que hi ha molts habitatges buits en mans de bancs i especialment de la Sareb, de la qual van recordar que el 45 per cent del capital és públic.

A primera hora de la tarda, la PAH va alertar que la Sareb havia enviat un manyà per canviar la porta i impedir l’accés a l’edifici i que després hi van anar els Mossos d’Esquadra. No obstant, van acabar marxant sense fer cap actuació.

tracking