SEGRE

CERTÀMENS POLÈMICA

Educació reclama que l'Exèrcit no sigui al saló d'FP i la fira manté la seua presència

Vega argumenta que fa “proselitisme” i contravé “el treball per la pau que fan els centres educatius”|| Oró replica vetar-lo seria incomplir la normativa perquè presenta oferta formativa

Protesta per la presència de l’Exèrcit a la fira de l’FP de l’any passat.

Protesta per la presència de l’Exèrcit a la fira de l’FP de l’any passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La presència de l’Exèrcit a la fira de l’FP, denominada Formació i Treball F & T, ja està generant polèmica abans que se celebri, que està prevista per als dies 25 i 26 d’abril a la Fira de Lleida. I és que el departament d’Educació assegura que des del mes de setembre passat ha reclamat en tres ocasions, de manera oral, a la Fira de Lleida que els militars no siguin presents al certamen al considerar que només hi van a “fer prosetilisme” mentre que la fira manté la seua presència al·legant que no pot vetar-los perquè presenten una oferta formativa, que és l’objecte del saló. En anys anteriors, la plataforma Desmilitaritzem l’Educació va organitzar protestes davant l’estand de l’Exèrcit, però aquesta vegada el rebuig de la seua assistència procedeix directament de la Generalitat.

El director dels serveis territorials d’Educació, Carles Vega, argumenta que lleis orgàniques estatals i catalanes indiquen que les competències de la formació professional inicial són d’Educació i considera l’oferta de l’Exèrcit com a “formació equiparable a l’FP”, no FP per si mateix. Afirma també que els militars al certamen “no fan promoció d’estudis professionalitzadors sinó proselitisme, quan els centres educatius no ho fan, perquè ho tenen prohibit”. “No poden captar alumnes, només explicar la seua oferta. I si hem vist que ho fan, els hem cridat l’atenció”, detalla. Així mateix, Vega esgrimeix un argument “de concepte”. “Els centres treballen per la pau i la concòrdia i la presència de l’Exèrcit contravé aquest treball”, remarca.

La fira Formació i Treball se celebrarà els dies 25 i 26 d’abril i concentra l’oferta d’FP a Lleida

En canvi, el director de la Fira de Lleida, Oriol Oró, assenyala que la decisió no és una qüestió “de voluntat”, sinó de complir una normativa del departament de Comerç, que determina que “no podem excloure expositors si compleixen els requisits per ser presents a la fira de l’FP, que és tenir oferta formativa”, igual que passa en salons de qualsevol altre sector. Afegeix que el Saló de l’Ensenyament de Barcelona, un referent al sector, també inclou l’Exèrcit, igual que la fira Expo Jove de Girona. Així mateix, afirma que tant en reunions del comitè organitzador de la fira Formació i Treball com a les del patronat de la Fira de Lleida ja es va tractar aquest tema i Educació coneixia la decisió.

Per la seua part, el delegat d’Educació afirma que al ple de la Paeria d’avui demanarà a l’alcalde, Fèlix Larrosa, que “no doni cabuda a l’Exèrcit” i alerta que, en funció de com es desenvolupi aquest any el certamen, es replantejaran “futures participacions” del departament en aquesta fira.

“Col·laborem en l’organització i portem a una part important dels expositors”, argumenta, i precisa que Educació sufraga majoritàriament les despeses de la presència dels centres educatius, que presenten la seua oferta formativa. “Potser podríem organitzar alguna alternativa amb ells”, apunta en aquest sentit Vega.

tracking