SEGRE

Els patinets elèctrics ja no poden anar per la calçada a Lleida

El ple de la Paeria aprova l'ordenança que els limita a zones 30, carril bici i passejos

Usuaris de patinets elèctrics circulant per una passarel·la.

Usuaris de patinets elèctrics circulant per una passarel·la.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de la Paeria ha donat llum verda aquest divendres a la nova regulació municipal per a la circulació dels patinets i altres vehicles de mobilitat personal. Ho ha fet amb els vots a favor de PSC, Cs i PP, els vots en contra de PDeCat, ERC i Crida i l'abstenció del Comú.

La nova ordenança prohibeix que els patinets elèctrics circulin per les voreres i per les calçades, a excepció de les vies qualificades com a zona 30. Així, la nova normativa estableix que els denominats Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) tipus A i B podran circular per parcs, places, rambles i passejos centrals a una velocitat màxima de 10 quilòmetres per hora; pels dos sentits de circulació a les plataformes úniques de vianants i vehicles a un màxim 20 km/hora; pel carril bici en vorera a 20 km/hora, mentre que al carril bici segregat podran anar a 30 km/hora; per les calçades de la zona 30 també a una velocitat màxima de 30 km/hora i, si la senyalització ho permet per a les bicicletes, per plataformes úniques de vianants a 10 km/hora com a màxim.

En canvi, els VMP tipus C1 i C2, que són patinets elèctrics de 3 rodes amb compartiments per portar més passatgers o mercaderies, sí que podran anar per les calçades, mentre que pels carrils bici, les zones 30 i les plataformes úniques podran anar amb les mateixes condicions que els VMP de tipus A i B. Tots els VMP hauran de portar, a més, llums de senyalització i casc.

Nova normativa sobre Vehicles de Mobilitat Personal:

D'altra banda, el ple també ha tirat endavant la moció presentada per la Crida per declarar Lleida antifeixista i en favor de la convivència en la diversitat, així com una altra moció promoguda pel cos de Bombers que dóna suport a la millora de les condicions laborals i dels recursos del cos.

tracking