SEGRE

URBANISME MOBILITAT

La Paeria estudia instal·lar un nou radar al centre de la ciutat

Els veïns denuncien l’alta velocitat dels vehicles en aquesta rambla || També proposarà que els aparcaments del carrer Penedès passin a ser en línia

Els estacionaments al carrer Penedès són en bateria, per la qual cosa estrenyen la via.

Els estacionaments al carrer Penedès són en bateria, per la qual cosa estrenyen la via.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tècnics de la Paera estudien la viabilitat d’instal·lar un radar al carrer Corregidor Escofet (la rambla de Pardinyes i Balàfia) al tram del segon barri, així com arreglar les bandes rugoses d’aquesta mateixa via, segons va confirmar el president veïnal, Toni Baró. “Hem rebut diverses queixes per l’alta velocitat de molts vehicles entre el camp del Balàfia i la plaça Països Catalans, de manera que hem demanat a l’ajuntament la instal·lació d’un radar, que arregli les bandes rugoses i que hi hagi més presència policial a la zona, perquè ja hi ha hagut algun ensurt”, va assenyalar. Encara que va apuntar que “posar guàrdies urbans de forma permanent seria la millor opció”, va reconèixer que no és viable.

D’altra banda, la Paeria proposarà a l’associació de veïns de Balàfia modificar l’estacionament en bateria del carrer Penedès i convertir-lo en línia, després de les reiterades peticions per buscar-hi una solució, ja que la calçada queda molt estreta i els vehicles de més volum ocupen una part del carrer. “S’habilitaran zones de càrrega i descàrrega per evitar que els vehicles comercials estacionin als aparcaments”, van informar fonts municipals. A més, proposaran a l’associació que millori l’enllumenat i col·locar una filera d’arbres al costat senar.

També es preveu habilitar un carril bici al carrer, que connectarà amb les avingudes de Pinyana i Balàfia i amb el cobriment de vies. Les mateixes fonts van explicar que “estem estudiant si hi ha necessitat de renovar els serveis d’aigua potable i amb clavegueres” i van assenyalar que ja s’ha iniciat la redacció del projecte, “que esperem poder presentar als veïns a la primavera per conèixer la seua opinió”.

Baró va explicar aquesta setmana que porten un temps amb converses amb la Paeria. “La idea és que els vehicles hagin d’estacionar marxa enrere [com al Segon Passeig de Ronda], perquè si ho fan al revés dificulten la visibilitat dels vianants per creuar”, va assenyalar, i va afirmar que el consistori estaria estudiant també prohibir aparcar les furgonetes de més de cinc metres de llargada.

Més de mil firmes per millorar la mobilitat en carrers de l’Escorxador La plataforma de l’Escorxador contrària que els carrers Lluís Companys i Acadèmia siguin unidireccionals han recollit 1.200 firmes per demanar a la Paeria que reverteixi el canvi als dos carrers o perquè millori la mobilitat a les vies secundàries adjacents. “La setmana que ve registrarem un escrit a l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana (OMAC)”, va afirmar un membre de la plataforma, que va denunciar que “per poder utilitzar el local social del barri per reunir-nos la regidoria de Participació ens demana 218 euros, perquè no som una entitat registrada”.

tracking