SEGRE

HABITATGE COL·LECTIUS

La Sareb denuncia la PAH per okupar un bloc seu

Amb dotze pisos al carrer Ripollès de Balàfia || És el primer tràmit per procedir al desnonament de les famílies instal·lades

Activistes de la PAH, concentrats dimecres davant del bloc.

Activistes de la PAH, concentrats dimecres davant del bloc.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Sareb (el banc dolent) ha denunciat per via judicial la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) per okupar un bloc de la seua propietat al carrer Ripollès, a Balàfia. “Quan es produeixen okupacions il·legals als nostres edificis sempre ho denunciem perquè en cas que hi hagi algun incident, la responsabilitat civil no sigui nostra”, van explicar fonts de la societat, que van afegir que llavors s'inicia el procés judicial per portar a terme el desallotjament.

L'edifici té dotze pisos i està situat al número 3 del carrer Ripollès i, segons la PAH, era completament buit i de moment s'hi han instal·lat vuit famílies. Un portaveu de la PAH va explicar que estan fent gestions per negociar amb la Sareb. “Estem parlant amb el Banc Santander, que és l'entitat que ven els pisos i esperem la resposta”, va assenyalar i va criticar que han intentat contactar amb el delegat de la Generalitat “i encara no hem rebut resposta”.

La plataforma va alliberar el bloc aquest dimecres passat, quan vora una trentena de membres van escenificar aquesta acció amb una concentració al davant de l'immoble amb membres de les famílies okupes. Hi ha des de parelles amb fills fins a una persona que viu sola i que abans dormia al carrer.

La PAH justifica l'acció com “una necessitat” perquè hi ha moltes famílies al carrer o a punt de ser desnonades, alhora que acusa Paeria i Generalitat de no oferir-los ajuda.

tracking