SEGRE

URBANISME MOBILITAT

El 75% del Centre Històric serà zona 30 i més carril bici entre la Bordeta i Cappont

L’ajuntament preveu ampliar els carrers semivianalitzats al llarg d’aquest any || Els veïns del Noguerola elogien la millora de mobilitat dels vianants i els usuaris de patinet les rebutgen

413037_1.jpg

413037_1.jpgAJUNTAMENT DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La implantació de zones 20 i 30 i estendre la xarxa del carril bici ha sigut un dels principals objectius de l’ajuntament en matèria d’Urbanisme durant aquests últims anys i que té com a primer objectiu fer que el 75% del Centre Històric estigui semivianalitzat. Una meta que podria complir-se aquest any i la implantació de la qual ha generat divisió d’opinions entre els veïns i els usuaris de bicicletes i patinets elèctrics, que arran de la modificació de l’ordenança de circulació, les zones 30 seran un dels pocs llocs pels quals podran circular al costat del carril bici i les passarel·les. Precisament, aquesta sèrie d’actuacions urbanístiques compten amb l’aprovació dels veïns del Centre Històric i del Noguerola, els dos barris amb més carrers amb plataforma única, i dijous passat l’associació veïnal del Pla de l’Aigua va reclamar al consistori més zones 30. Concretament ho demanen per als carrers Parc, Peralta, Panera i plaça dels Gramàtics “perquè no hi ha separació física entre la calçada i els portals dels habitatges”, va dir el president de l’entitat, Josep Maria Muñoz, que va qualificar la implantació de zones 20 i 30 com “un pas endavant”, encara que va opinar que només s’hauria de permetre passar als vehicles de veïns, els que entren en pàrquings, i al transport de càrrega i descàrrega de mercaderies.

D’altra banda, el president de l’associació de veïns del Noguerola, Pep Mòdol, també va valorar positivament la implantació de zona 30 al barri després de diversos mesos d’obres l’estiu passat.

Els usuaris de patinets elèctrics diuen que la xarxa de carril bici no està ben connectada entre els barris

“Al voltant del 90% dels veïns estan satisfets amb aquest canvi, es va més tranquil i ample pel carrer, ara això s’hauria d’ampliar i que també fessin zona de vianants la rambla Ferran”, va demanar Mòdol.

Paral·lelament, el consistori també ampliarà el carril bici a Copa d’Or, Cappont, la Bordeta i a les avingudes Prat de la Riba i Rovira Roure (vegeu el mapa). La seua construcció preocupa els membres de la plataforma VMP Lleida, ja que asseguren que la xarxa de carril bici “és inconnexa per als que utilitzem bici o patinet elèctric per anar a treballar i té zones aïllades unes d’altres, com els Instituts, Pardinyes o la Mariola”, va dir el portaveu de VMP, Gerard Valentines. “Està ben pensada per anar en bici els dies lliures però no per als que utilitzem aquests vehicles quotidianament”, i també va criticar que “l’avinguda Blondel té carril bici segons la Paeria, però oficialment no n’hi ha cap”.

tracking