SEGRE

OCUPACIÓ FORMACIÓ

L'educació a alumnes amb altes capacitats, a l'alça a les escoles

Un centenar de docents participen en una jornada centrada a formar estudiants més intel·ligents al col·legi El Carme || “L’important és detectar-los aviat”

Un dels tallers interactius que van fer els assistents a la jornada d’ahir al col·legi El Carme.

Un dels tallers interactius que van fer els assistents a la jornada d’ahir al col·legi El Carme.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La formació a alumnes amb altes capacitats és una assignatura que molts centres educatius tenen pendent però que, en els últims anys, ha anat guanyant importància en els cercles docents. Un fet que ho demostra són el més d’un centenar de professors de tota la província que ahir van participar en una jornada per debatre, formar i compartir els diferents mètodes, tècniques i eines al col·legi El Carme.

“L’objectiu és conèixer i saber com podem treballar amb els alumnes amb un coeficient intel·lectual superior a la mitjana i compartir experiències per millorar en el nostre treball”, explica Emma Vives, professora del col·legi El Carme i una de les coordinadores de l’esdeveniment. “Aquest tipus de formació o saber com tractar davant d’un determinat tipus d’alumne és una cosa que molts docents no tenen i que cada vegada està més sol·licitada pels centres, de manera que considerem que aquesta jornada és molt útil i amb perspectives per anar creixent”, destaca Vives. D’altra banda, la coordinadora de l’esdeveniment assenyala que “la inclusió i les emocions són els factors clau que s’han d’utilitzar per educar aquest tipus d’alumnes, ja que alguns són molt tancats i necessiten un estímul o empenta per mostrar tot el seu potencial”, conclou aquesta professora.

Respecte a quina edat és millor captar un superdotat, Vives no ho dubta. “Com més aviat millor, el més important per estimular-los des d’un principi és detectar-los a l’educació infantil.” Per aquest motiu, la jornada d’ahir estava estructurada un total de tres ponències que parlaven sobre els atributs o eines necessàries per formar alumnes amb altes capacitats, com detectar-los i una altra sobre el model d’educació personalitzada.

L’acte es va tancar amb una sèrie de reflexions entre els ponents i els professors assistents i una de les organitzadores, Gemma Saladrigues, va concloure que la formació per a alumnes d’altes capacitats “està en creixement perquè el professorat cada vegada es preocupa més per poder donar-los una educació especialitzada. De vegades ens centrem en alumnes amb menys capacitats i t’oblides dels altres. Aprendre a tractar amb tota mena d’alumnes és l’important”.

tracking