SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Prohibeixen col·leccionar armes a un lleidatà amb tres condemnes

El Tribunal de Justícia de Madrid denega la llicència per reiterada conducta delictiva || Processat per falsificació, danys, estafa i apropiació indeguda

Imatge d’armes destruïdes per la Guàrdia Civil per convertir-les en ferralla.

Imatge d’armes destruïdes per la Guàrdia Civil per convertir-les en ferralla.GUARDIA CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha denegat la llicència a un lleidatà per ser col·leccionista d’armes després d’haver estat condemnat en tres ocasions per diferents delictes, per un dels quals encara estaria complint pena. Així es recull en una sentència en la qual rebutja el recurs presentat pel lleidatà davant de la negativa de concessió de la llicència per part de la Guàrdia Civil. Segons la resolució, l’administració va denegar la llicència sol·licitada el febrer del 2018 al·legant que el sol·licitant no complia els requisits necessaris per salvaguardar la seguretat ciutadana. Per a això, el tribunal assenyala que el recurrent acumula tres sentències penals en contra seu. La primera la va dictar el Jutjat Penal 1 de Lleida per un delicte de falsificació de document públic i danys el 2005. La segona, per l’Audiència de Lleida per un delicte d’estafa el 2011 i, la tercera, va ser imposada el 2015 també per l’Audiència Provincial per un delicte d’apropiació indeguda. Aquesta última, segons reconeix el mateix sol·licitant, la continua complint en règim obert. Davant d’aquests antecedents penals, el TSJ de Madrid assenyala que l’administració fa bé al denegar-li la concessió de la llicència per a col·leccionista d’armes a l’assenyalar que “aquesta conducta reiteradament delictiva de l’interessat” determina “una clara i voluntària vulneració de l’ordenació jurídica” que, a criteri del tribunal, és “incompatible amb la tinença i possessió d’una arma”. D’aquesta forma, el particular no podrà renovar la llicència que tenia anteriorment de dos armes de fogueig.

Més de 500 llicències per a arma curta a Lleida

La direcció general de la Guàrdia Civil ha concedit en els últims cinc anys més de mig centenar de llicències a lleidatans per disposar d’armes curtes, cosa que inclou pistoles i revòlvers. Són dades que ofereix el Govern central en una resposta parlamentària al senador Carles Mulet, del Grup Mixt. Segons l’Estat, entre 2013 i 2017 es van atorgar un total de 544 llicències tipus B a les comarques de Ponent. Un període de temps en què només es van denegar el 3 per cent de les sol·licituds (divuit en total). Les dades mostren que la concessió de llicències per a pistoles i revòlvers ha anat a la baixa durant l’últim lustre a la província. Si l’any 2013 es van concedir 121 permisos per a la possessió d’arma curta, el 2017 la xifra va descendir fins als 91. Una tendència que no es registra al conjunt de l’Estat, ja que han augmentat les llicències amb un total de 8.459 en vigor a data de 28 de desembre del 2018. Lleida és la tercera província catalana en nombre de llicències tipus B. Aquest tipus de llicències tenen una validesa de tres anys. Només es pot expedir “als qui tinguin necessitat d’obtenir-la”, al contemplar l’existència d’un risc especial. El 2017, la Guàrdia Civil tenia censades 41.436 armes de foc a la província de Lleida, la majoria de les quals són escopetes de caça.

tracking