SEGRE

Dos guàrdies civils diuen que dos mossos els van "insultar" el 2 d'octubre a Lleida

Un dels mossos, que també ha declarat al judici, ho nega

Els acusats, en un moment del judici durant la declaració de testimonis.

Dos guàrdies civils diuen que dos mossos els van "insultar" el 2 d'octubre a LleidaRTVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos guàrdies civils han assegurat aquest dimarts al Tribunal Suprem que el dia 2 d'octubre, mentre caminaven per la plaça de Sant Joan de Lleida amb dos companys més, van ser "aplaudits de manera despectiva" i "insultats" per part de dos mossos d'esquadra que estaven de servei. "Per allà van els piolins", han explicat que va dir un dels agents de la policia catalana. També han explicat que el mosso els va retreure que l'1-O havien "pegat a la seva família" i que els va titllar de "fills de puta". Un dels testimonis, un caporal, ha explicat que es van dirigir als mossos per demanar-los explicacions i que en aquell moment es van "guardar" el número d'identificació personal a la butxaca. Durant la discussió, un dels dos es va tornar a posar el número a la solapa. Els guàrdies civils van recriminar-los la seva actitud i els van demanar la identificació per posar una queixa a la comissaria dels Mossos.

El caporal ha remarcat que la situació "no va ser normal", perquè en aquella ocasió "van ser els garants de l'ordre públic els que l'estaven alterant". "Estaven tots al nostre voltant, aplaudint, gravant amb el mòbil, no vaig poder prestar més atenció perquè l'estat de nerviosisme era bastant elevat", ha afegit. De fet, ha assegurat que a partir d'aquell moment es va quedar a l'hotel i que semblava que era millor sortir sol al carrer, perquè en grup era "més fàcil que t'identifiquessin". El grup de guàrdies civils no van anar finalment a emetre una queixa a la comissaria de Mossos i el seu superior els va emplaçar a anar a la comandància de Lleida per posar una denúncia. El caporal ha explicat que van poder identificar un dels dos mossos.

Versió d'un dels mossos

Un dels mossos (número 6243) també ha estat citat a declarar al Tribunal Suprem i ha donat la seva versió dels fets. Ha explicat que estava amb un company a la plaça de Sant Joan fent un servei de protecció de la seu del PP, quan van veure un grup de persones al carrer. "A mesura que s'anaven apropant, ens miraven fixament, un va passar per davant nostre, i el meu company em va dir que aquests podrien ser piolins", ha explicat. Aleshores, "un es va girar, va gesticular, ens va mirar i va continuar la marxa".

El mosso ha explicat que, al cap d'una estona, van tornar "queixant-se que els havíem insultat". L'agent de la policia catalana, però, ha negat haver-ho fet i tampoc haver-los aplaudit, com han assegurat els guàrdies civils, ni ells ni els vianants que hi podia haver pel carrer. De fet, ha situat el fet cap a dos quarts de quatre de la tarda, amb "gairebé tot el comerç tancat" i amb "poca gent" al carrer. "No hi va haver cap aplaudiment ni els vam insultar", ha insistit.

Sobre el número d'identificació, ha explicat que el seu company el portava visible i que ell se'l va posar a l'armilla perquè es va adonar que el portava amagat a la camisa. A més, ha dit no saber perquè només es va poder identificar a ell i no al seu company. El mosso ha afegit que ells també els van demanar la identificació i que només un va mostrar-los la credencial, "que va amagar ràpidament".

El mosso ha assegurat que va posar aquests fets en coneixement dels seus superiors i que no li han obert cap actuació disciplinària. L'altre agent de la policia catalana no ha estat identificat.

tracking