SEGRE

Larrosa contradiu el risc d'inundabilitat que planteja la CHE a Fira de Lleida

Llum verda a la creació d'un grup de treball per establir un full de ruta per tirar endavant el trasllat del recinte firal

La reunió del Patronat de Fira de Lleia.

Larrosa contradiu el risc d'inundabilitat que planteja la CHE a Fira de LleidaMagdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha expressat la seva tranquil·litat pel fet que la Consideració Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) consideri zona amb risc d'inundació els terrenys de l'antiga Hípica als quals la Paeria projecta traslladar l'actual recinte de Fira de Lleida. Per Larrosa, "en cap cas, la situació d'inundabilitat que planteja la CHE no és la que diuen els nostres estudis". A més, ha explicat que en el nou POUM "es planteja una inversió concreta a l'arribada del Segre a Lleida abans del canal de Seròs amb la construcció d'un mur de contenció per acabar de fer l'acompanyament de l'aigua cap a la canalització".

Larrosa ha fet aquestes declaracions després de la reunió del Patronat de Fira de Lleida, en què ha presentat a la resta de patrons el nou Pla de Fira de Lleida, que preveu traslladar en els pròxims anys el recinte firal a l'antiga Hípica i construir-hi sis nous pavellons amb un total de 27.500 metres quadrats. "Hi ha un consens generalitat que la proposta d'ubicació del nou recinte firal és una oportunitat històrica", segons ha expressat l'alcalde. Larrosa ha destacat que "el salt qualitatiu que plantegem com a institució firal ens fa més competitius i ens permet la generació de nous productes" i "crear sinergies amb el territori" i ha remarcat que "les inversions es faran de forma progressiva".

A proposta de Larrosa, el Patronat ha acordat la creació d'un grup de treball sobre el nou Pla de Fira de Lleida que estarà integrat per una o dues persones en representació de cada cadascuna de les institucions que integren el patronat de l'ens firal (Diputació de Lleida, la Generalitat, la Cambra de Comerç de Lleida, a banda de la Paeria) i en què també hi haurà tècnics municipals i la direcció de Fira de Lleida. Aquest grup de treball haurà d'establir el full de ruta sobre el desenvolupament del projecte i les conclusions que en surtin "són les que les institucions haurien d'assumir des de les respectives responsabilitats amb aquest compromís a mig i llarg termini".

La previsió de la Paeria és que el nou recinte de Fira de Lleida estigui llest en un termini d'entre sis i deu anys, amb una inversió estimada d'entre 27 i 36 milions d'euros, en funció de si es construeix un aparcament subterrani o no. Cal tenir en compte que el nou POUM de Lleida preveu destinar els terrenys que ocupen els actuals pavellons a la construcció de fins a 371 habitatges.

Captació de projectes estratègics

D'altra banda, el Patronat ha encarregat al director general de Fira de Lleida, Oriol Oró, la posada en marxa d'un comitè de projectes estratègics que haurà de pivotar especialment sobre el sector empresarial de la ciutat amb l'objectiu d'establir noves aliances i tirar endavant nous productes i oportunitats que es puguin desenvolupar al recinte firal.

Un altre dels encàrrecs fets al director general passa per recuperar el paper dels comitès organitzadors en les fires de major dimensió com ara Sant Miquel i Municipàlia, tal com ja existia anys enrere, per establir sinergies de caràcter intern i també generar noves oportunitats i estratègies per als diferents productes firals que se celebren a la ciutat.

Fira de Lleida preveu tancar el 2019 amb un benefici de 247.000 euros

En la reunió del Patronat de la Fundació Fira de Lleida també s'ha aprovat el pressupost de l'entitat firal per aquest 2019, que preveu uns ingressos de gairebé 1,9 milions d'euros i tancar l'any amb un benefici de 247.000 euros, tenint en compte que enguany se celebra el saló bianual Municipàlia. L'any 2018 es va registrar un resultat negatiu de 123.000 euros, que es van veure compensades pels 320.000 euros de guanys del 2017, any en què també es va celebrar Municipàlia. Fira de Lleida va acollir durant el 2018 un total de 21 certàmens firals, que van ocupar el recinte un 86% de l'any, i pels quals van passar unes 300.000 persones.

tracking