SEGRE

TRIBUNALS ABUSOS

A judici per violar la seua filla i portar-la a una clínica a avortar

Un veí de Lleida acusat d’agredir sexualment la menor durant sis anys || La Fiscalia sol·licita una pena de quinze anys de presó

L’Audiència de Lleida acollirà avui el judici per aquests fets.

L’Audiència de Lleida acollirà avui el judici per aquests fets.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida té previst jutjar avui un veí de Lleida de 51 anys acusat de violar reiteradament la seua filla des que la menor tenia 10 anys i a la qual fins i tot va deixar embarassada amb 14. En aquell moment, segons l’escrit d’acusació de la Fiscalia, l’acusat va portar la menor a una clínica perquè avortés. El Ministeri Públic sol·licita que se li imposi una pena de 15 anys de presó per un delicte continuat d’agressió sexual i, alternativament, 12 anys de presó per un delicte d’abusos sexuals a la nena.

Els fets van ocórrer a Lleida des de l’any 2010 fins al 2016. Segons la Fiscalia, l’acusat va obligar la seua filla, constantment i de forma diària, a mantenir tota mena de relacions sexuals amb ell, utilitzant la força en alguns casos i amenaçant-la de tractar-la malament i humiliar-la en públic si ho explicava a algú. L’escrit d’acusació assenyala que en una ocasió va arribar a clavar un cop de puny a la nena.

Segons la Fiscalia, l’acusat usava la força per agredir la menor i l’amenaçava perquè no ho expliqués

La menor es va quedar embarassada a l’edat de 14 anys i el processat la va traslladar a una clínica per interrompre l’embaràs. L’escrit de Fiscalia afegeix que el sospitós hauria violat la seua filla quan la mare no era a casa.

La víctima, segons la Fiscalia, pateix seqüeles i un estat ansiós depressiu i encara està sent tractada. A banda de la pena de presó, el Ministeri Públic també sol·licita 10 anys més de llibertat vigilada després de complir la condemna, una indemnització de 40.000 euros, ordre d’allunyament de 500 metres i retirada de la pàtria potestat respecte a les altres dos filles menors de l’acusat.

A la província de Lleida, les denúncies per violació van augmentar un 15,4% l’últim any, amb 30 casos coneguts pels cossos policials el 2018. L’any anterior es van denunciar 26 casos d’agressió sexual amb penetració a les comarques de Ponent. Segons el balanç de criminalitat del ministeri de l’Interior, les denúncies per tota mena de delictes sexuals han experimentat un augment del 24% en un any, al passar de 129 casos el 2017 a 160 el 2018.

tracking