SEGRE

SERVEIS DEMOGRAFIA

La Paeria vol que joves i persones grans de Lleida comparteixin pisos

La Paeria crearà una borsa per promocionar aquest tipus de lloguer || Promouen un pacte intergeneracional per l’envelliment

La presentació del projecte va ser a l’auditori Enric Granados.

La presentació del projecte va ser a l’auditori Enric Granados.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament incentivarà que la gent gran i els joves puguin compartir pis a través d’una borsa d’ajuts per al lloguer. Així ho va confirmar ahir l’alcalde Fèlix Larrosa durant la presentació del projecte “Lleida implica, vincles que fan ciutat”, en què proposen una sèrie d’iniciatives per respondre així a les necessitats de la gent gran. Per a la redacció d’aquest projecte han col·laborat amb l’ajuntament la Fundación Felipe González i l’Associació Internacional de Gerontologia i Geriatria (IAGG). Una altra de les propostes que ahir es van presentar va ser la creació de la plataforma LAB +65, l’objectiu de la qual serà monitoritzar l’activitat diària de la gent gran per saber quins serveis, equipaments o activitats necessiten durant el seu dia a dia.

La gestió d’aquesta plataforma anirà a càrrec de la regidoria de Polítiques per al Dret de les Persones, encara que hi col·laboraran tots els departaments. La necessitat de dur a terme aquesta plataforma és, segons Larrosa, “perquè la ciutat està envellint i l’ajuntament ha de garantir més serveis i equipaments”. En aquest sentit, va declarar que el servei del taxi a demanda per a les partides de l’Horta “és una d’aquestes mesures que ajudaran en el dia a dia la gent gran de les partides per fer vida a la ciutat”, i va anunciar que el servei entrarà en funcionament “molt aviat” i va afegir que ampliaran els programes de transport a demanda.

L’ajuntament també crearà una plataforma per conèixer les necessitats diàries de la gent gran

A la presentació del projecte van assistir l’exdirector del diari El País i patró de la Fundación Felipe González, Joaquín Estefanía; la seua directora, Rocío Martínez-Sampere; i el director del Pla de la Gent Gran de Lleida i responsable de la secció europea de Ciències Socials de l’IAGG, Javier Yanguas. Aquest últim va qualificar el projecte presentat ahir com “la reescriptura del pacte entre generacions que té a veure amb les cures i els valors que hi ha d’haver entre joves i persones grans”. També va recalcar que aquesta “no és només una qüestió de Lleida”, ja que l’envelliment afecta “tot Europa i els Estats Units”.

tracking