SEGRE

L'Audiència manté a la presó l'exlíder de Vox a Lleida

Ortiz Cambray està acusat d'abusos sexuals a persones discapacitades

José Antonio Ortiz Cambray, dijous passat després de la declaració d’una de les víctimes durant una prova judicial.

José Antonio Ortiz Cambray, dijous passat després de la declaració d’una de les víctimes durant una prova judicial.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència de Lleida ha rebutjat el recurs de la defensa que demanava la posada en llibertat de l'exlíder de Vox a Lleida, José Antonio Ortiz Cambray, detingut a principis de març acusat d’abusos sexuals a persones discapacitades. El tribunal ha decidit mantenir en presó Ortiz en veure risc de fuga i perquè considera que la posada en llibertat de l'acusat podria interferir en les investigacions.

L'exlíder de Vox a Lleida va ser detingut el 5 de març al seu lloc de treball a Cappont i el dia 8 del mateix mes la titular del jutjat d’Instrucció 3 de Lleida va decretar-ne l'ingrés a la presó.

En la seua declaració davant la jutge, l’acusat va reconèixer que pagava entre 5 i 10 euros a dos homes d’uns 30 anys d’edat i amb discapacitat intel·lectual perquè li enviessin fotografies i vídeos de contingut sexual. També va admetre que aquests contactes, confirmats mitjançant missatges de WhatsApp, es produïen des d’almenys el passat mes d’octubre i que es coneixien perquè vivien a prop. Tanmateix, les víctimes, impossibilitades, asseguren que també van mantenir relacions sexuals amb accés carnal amb l’acusat, la qual cosa agreuja els delictes que se li imputen. Un extrem que l’acusat va negar en la seua declaració.

De la seua banda, la Fiscalia acusa Ortiz d’abusos sexuals, corrupció de discapacitats i elaboració de pornografia

L'expresident de Vox a Lleida va ser arrestat pels Mossos després de ser denunciat per la fundació tutelar Alosa, que treballa amb Aspros. La fundació va detectar missatges de mòbil inapropiats entre l’acusat i dos dels seus usuaris, que es troben sota la seua tutela. L’arrest d’Ortiz a comissaria es va allargar el termini màxim previst per llei de 72 hores, ja que els investigadors van analitzar tota la informació trobada al mòbil, ordinador i dispositius electrònics de l’acusat, confiscats en un pis de Lleida i una casa dels Alamús.

L’endemà del seu arrest, Vox va desautoritzar Ortiz Cambray assenyalant que era simplement un militant del partit i no el seu president provincial, malgrat que sempre s’havia presentat com a tal.

tracking