SEGRE

La Paeria reitera el "bon funcionament" de la canera municipal

Assegura que el 80% dels animals del centre d'acollida són recuperats pels propietaris o bé adoptats

La veterinària municipal explica

La Paeria reitera el "bon funcionament" de la canera municipalJaví Martín / Ajuntament de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El regidor de l'ajuntament de Lleida Joan Queralt ha reiterat aquest dimecres el bon funcionament del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia (CAAC) i "l’escrupolós seguiment que fa de les normatives vigents". L’edil ha remarcat "l’atenció curosa i professional" que reben els animals per part d’un equip integrat per cinc cuidadors, un encarregat i serveis veterinaris contractats, amb assistència mèdica diària i urgències 24 hores/365 dies a la clínica de l’empresa.

Queralt ha donat suport als professionals del centre, després de les acusacions formulades pel grup municipal del Comú: “S’ha parlat de maltractament i de malnutrició. Això no és cert. Tinc absoluta confiança amb tots els treballadors. Els animals estan ben cuidats i se segueixen els protocols que marquen els reglaments”.

Segons la Paeria, el 80’5 % dels animals que arriben al centre s’adopten (el 54%) o bé són recuperats pels seus propietaris (el 26,5 %). Des del 2015, el CAAC ha recollit 1.594 gossos i gats, dels quals 852 han estat adoptats i 423 han pogut tornar amb els seus amos. A hores d’ara, 79 animals (gossos i gats) romanen a les instal·lacions del CAAC.

Pel que fa la mortalitat, l'ajuntament la situa en el 9%, davant del 23,5% de l'informe del Comú de Lleida. La Paeria afegeix que tots els animals que entren al centre són vacunats, desparasitats, revisats pels veterinaris i reben les medicacions pertinents i, si s’escau, cirurgia, i assegura que l’alimentació, amb un pressupost anual que ronda els 13.000 euros - s’adapta a les necessitats, mida i raça de cada gos i gat.

tracking