SEGRE

Una baralla multitudinària a la presó de Lleida acaba amb nou presos en aïllament

Ho ha denunciat UGT, que lamenta la situació dels treballadors dels centres penitenciaris

Vista aèria de la presó de Lleida.

Vista aèria de la presó de Lleida.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

UGT ha denunciat aquest dijous una baralla multitudinària el passat dilluns al centre penitenciari de Ponent de Lleida. Com a conseqüència, segons ha pogut saber SEGRE, nou interns es van apartar en aïllament provisional. Val a recordar que l'any 2018 el nombre de funcionaris de la presó ferits per presos es va duplicar respecte l'any anterior.

El sindicat denuncia, amb aquest fet, la situació dels treballadors dels centres penitenciaris de Catalunya, els quals denuncien l'augment de les agressions cap als mateixos professionals com els incidents greus protagonitzats per interns. 

Així, els fets de Lleida passen pocs dies després dels greus incidents al centre penitenciari de Brians 2, a Barcelona, en què una altra baralla multitudinària va acabar amb onze presos tancats en aïllament. 

La secció de Presons del sindicat alerta també de l'augment exponencial d'interns de països de l'est d'Europa, que provoca un canvi de perfil d'interns, amb característiques relacionades amb la violència, les màfies i l'extorsió. 

tracking