SEGRE

POLÈMICA EQUIPAMENTS

La Paeria vol que els veïns puguin acollir animals temporalment

Talamonte i Queralt, ahir al visitar la gossera.

Talamonte i Queralt, ahir al visitar la gossera.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria vol posar en marxa un nou servei al centre municipal d’acollida d’animals de companyia perquè els veïns puguin acollir temporalment gossos o gats. Actualment n’hi ha setanta-nou.

S’anomena cases d’acollida i fa un parell de mesos els tècnics municipals van sol·licitar a la Generalitat com dur a terme el projecte legalment.

Després que el Comú denunciés dimarts passat que més de 450 animals han mort a la gossera durant els últims cinc anys i d’acusar el govern municipal de maltractament, l’edil de Sostenibilitat, Joan Queralt, va negar rotundament les acusacions de mal tracte, va afirmar que “confia plenament en els empleats” i va avançar que adaptaran una nova normativa. “Estem revisant els protocols i tot és correcte”, va sentenciar, i va assenyalar que el 80% dels animals de la gossera els recuperen els propietaris o s’adopten.

Per la seua part, el portaveu del Comú, Sergi Talamonte, que va visitar la gossera amb Queralt ahir al matí, va demanar a la Paeria “canviar els protocols i repensar la construcció de les noves instal·lacions, ja que ara dificulta la neteja”. Va afegir que la taxa de mortalitat “és superior a la d’altres gosseres. El mateix Queralt ha reconegut que el 2018 va ser del 9% i és excessiu, encara que ha baixat respecte al 2013, quan era del 40%”. Queralt va negar haver donat aquestes dades.

tracking