SEGRE

Condemnat un menor CDR per intentar assaltar la Subdelegació

L’Audiència li imposa un any i mig de llibertat vigilada

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a un any i mig de llibertat vigilada amb instrucció formativa i laboral el menor que va ser jutjat per desordres públics i atemptat contra l’autoritat per l’intent d’assalt a la subdelegació del govern Central a la capital del Segrià. L’aldarull va tenir lloc durant la protesta convocada pels Comitès de Defensa de la República (CDR) el dia de la detenció del president Carles Puigdemont a Alemanya, el mes de març de l’any passat.

El tribunal ratifica la sentència del jutjat de menors i desestima el recurs presentat per l’acusat, que actualment ja és major d’edat. En aquest cas, val a recordar que hi ha onze persones més, totes elles majors de divuit anys, que estan pendents de judici per aquests fets.

La protesta va començar a primera hora de la tarda del diumenge 25 de març del 2018 i va arribar a congregar unes 4.000 persones. La manifestació va transcórrer pacíficament fins que desenes de persones van trencar el cordó policial amb l’objectiu d’entrar dins de l’edifici, la qual cosa va portar els Mossos d’Esquadra a llançar salves i a efectuar diverses càrregues que es van saldar amb set ferits. Es van llançar ous, la qual cosa va portar els antiavalots a carregar contra els manifestants. Després de la tensa situació, unes 400 persones es van dirigir a l’estació de l’AVE. La policia no va detenir ningú aquell dia però va iniciar una investigació que va acabar amb la imputació d’un total de dotze persones.

D’altra banda, precisament dimecres també va declarar als jutjats un bomber que va ser denunciat pels Mossos pels delictes d’atemptat a l’autoritat, desobediència i danys durant el tall l’A-2 a Soses per la detenció de Puigdemont. L’home també ha denunciat la policia.

Moment de la càrrega dels Mossos d’Esquadra.

Moment de la càrrega dels Mossos d’Esquadra.SEGRE

tracking