SEGRE

Destapen set casos d'abusos als Maristes de Lleida

Exalumnes nascuts entre 1967 i 1975 relaten com un germà s’infiltrava en les revisions mèdiques

Destapen set casos d'abusos als Maristes de Lleida

Destapen set casos d'abusos als Maristes de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Set homes nascuts entre el 1967 i el 1975 han revelat en una entrevista publicada aquest divendres per El Periódico que van patir abusos sexuals d’un religiós al col·legi Montserrat dels Germans Maristes de Lleida. Segons l’exalumne que ha destapat els abusos, Òscar S.C., van patir tocaments del germà Moisès a mitjans i finals dels 70 i començament dels 80. Òscar, a través d’una crida a través de Facebook, ha aconseguit trobar unes altres sis víctimes, encara que afirma que "segur que som més de cent".

Les víctimes dels abusos expliquen a 'El Periódico' que el germà Moisès, ja mort, tenia la funció de bidell al centre i aprofitava les revisions mèdiques als alumnes per "infiltrar-se entre els sanitaris" i tocar-los els genitals, esperant els menors just abans de la infermera que comprovava si patien fimosis.

Arran de la publicació del testimoni dels set exalumnes, el col·legi Maristes Montserrat ha emès un comunicat: "No teníem ni tenim constància prèvia dels fets". La direcció del centre afirma que la seua prioritat és donar tota "l’atenció i acompanyament" a les víctimes d’abusos que hi pugui haver i demana per això que quasevol afectat es dirigeixi a l’escola.

"Per desgràcia estem parlant de presumptes fets molt antics difícilment verificlables", afegeix el comunicat, que conclou assegurant que "el camí recorregut ens permet tenir el convenciment que les nostres escoles són segures".

tracking