SEGRE

ELECCIONS NORMATIVAELECCIONS NORMATIVA

La Junta Electoral veta un fullet i una carta municipal de l'ajuntament de Lleida

Sobre l’ordenança del Paisatge i el bosc de La Bordeta, després de denúncies de JxCat || El ajuntament acata i estudia recórrer

El fullet sobre l’ordenança del Paisatge.

El fullet sobre l’ordenança del Paisatge.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Junta Electoral de Zona de Lleida va dictar ahir una resolució en què prohibeix a la Paeria la difusió de tríptics sobre l’ordenança del Paisatge i una carta de l’alcalde sobre el bosc urbà previst pel Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) a la Bordeta, arran de dos denúncies que va presentar Junts per Catalunya. La junta argumenta que en tots dos casos “està difonent èxits efectuats per l’ajuntament, que constitueixen actes de campanya electoral, d’acord amb reiterada doctrina de la Junta Electoral Central, no estan permesos durant un període electoral”. En concret, es tracta d’una banda dels tríptics titulats Ordenança del Paisatge, Lleida, que n’ets, de bonica, dels quals ordena “cessar immediatament la distribució en suport paper, així com la retirada del web de l’ajuntament de Lleida”. I d’altra banda, de la carta firmada per l’alcalde i que té com a objecte informar sobre el futur bosc urbà del barri de la Bordeta, de què també ha cessar immediatament la difusió”. A la resolució, la junta recorda que la llei Orgànica de Règim Electoral General estableix que “des de la convocatòria de les eleccions i fins a la seua celebració queda prohibit qualsevol acte organitzat o finançat, directament o indirectament, pels poders públics que contingui al·lusions a les realitzacions o als èxits obtinguts, o que utilitzi imatges o expressions coincidents o similars a les utilitzades a les seues pròpies campanyes per alguna de les entitats polítiques concurrents a les eleccions”.

La Paeria va respondre que “respectem el criteri de la junta, però no el compartim”. Afirma en aquest sentit que estudia presentar un recurs a la Junta Electoral Provincial, però que mentrestant “no repartirem cap fullet de l’ordenança ni cartes a la Bordeta”. A les seues denúncies, Junts per Catalunya alertava que els tríptics i la carta contenien “al·lusions clares” als “èxits” aconseguits durant el mandat municipal. D’altra banda, la Junta Electoral Provincial ja va prohibir al consistori difondre la revista municipal del mes de març.

tracking