SEGRE

BARRIS POLÈMICA

Denuncien lloguer de llits a immigrants per hores en habitatges del Centre Històric de Lleida

Ofereixen la possibilitat de pernoctar per hores, dies o setmanes en pisos ja arrendats || Els principals ‘clients’ són els temporers i a l’estiu arriben a arrendar el mateix llit a diverses persones alhora

Cua a l'Oficina Local d'Habitatge per tramitar els ajuts al lloguer, en una imatge d'arxiu.

Cua a l'Oficina Local d'Habitatge per tramitar els ajuts al lloguer, en una imatge d'arxiu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els veïns del Centre Històric denuncien que des de fa setmanes han aparegut a la porta de diverses cases del barri uns cartells que ofereixen llogar un llit a les persones que vulguin pernoctar. L’aparició d’aquests cartells és una cosa “habitual i que passa cada any, especialment amb l’arribada dels primers temporers”, segons els veïns, la qual cosa comporta que proliferin els denominats pisos pastera, especialment durant els mesos d’estiu.

“Vam veure els cartells diumenge passat als voltants de la plaça del Dipòsit”, va dir un portaveu de la plataforma del Pla de l’Aigua. “Sabem que és un mètode que utilitzen els col·lectius d’immigrants per allotjar-se entre ells, sobretot entre els temporers, la qual cosa provoca que hi hagi habitatges atapeïts de gent i que creixin aquest tipus de tripijocs”, va assegurar el portaveu.

Una opinió que també comparteixen des de l’associació de veïns de Jaume I, que assenyala que aquesta és una pràctica molt de moda en llocs com el carrer Boters. “Allà és on es concentren bona part dels habitatges que es dediquen a això”, va dir un portaveu de l’associació. “En la majoria dels casos, els que ofereixen els llits estan de lloguer a l’habitatge, per la qual cosa el relloguen i ho solen fer per dies o per hores.” Els veïns també van apuntar que, en funció de l’època de l’any, tant les tarifes com la forma d’arrendar els llits varien. “En els mesos d’hivern el lloguer de llits no està tan demandat i ofereixen allotjament per hores, dies o fins i tot setmanes”. No obstant, a l’estiu se satura molt més el sistema, asseguren les associacions veïnals. “Quan arriben els temporers, que són els que utilitzen més aquest servei, funcionen els denominats llits calents: ofereixen el mateix llit a dos o tres persones alhora i aquests fan torns en funció de l’horari laboral. Quan un treballa l’altre dorm i viceversa i sol ser més car que a l’hivern.”

Les entitats veïnals han denunciat aquesta pràctica perquè “és il·legal, s’aprofiten de la desgràcia de les persones i, en molts casos, els pisos no compleixen les condicions sanitàries per viure-hi”, conclouen. 

tracking