SEGRE

POLÍTICA NORMATIVA

Reparteixen 'per error' la revista de la Paeria vetada per la Junta Electoral després de suprimir-ne 4 articles

El govern local afirma que l’empresa encarregada la va començar a distribuir ahir sense el seu permís || Diu que esperava que l’organisme decidís sobre la nova versió i que n’ha aturat la difusió

La revista de la Paeria va aparèixer ahir en bústies, com aquesta a Ronda.

La revista de la Paeria va aparèixer ahir en bústies, com aquesta a Ronda.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El número de març de la revista municipal de la Paeria va començar ahir al matí a ser distribuït pels habitatges de la ciutat malgrat que la Junta Electoral Provincial ho havia prohibit el passat 9 d’abril al considerar que tenia caràcter electoralista. Arran d’aquesta resolució, l’ajuntament va suprimir els quatre articles als quals feia menció la junta, que tractaven temes com la millora de la il·luminació de Cappont i de la passarel·la del Liceu, la millora dels accessos i el carril bici i la segona fase dels Aiguamolls de Rufea. Una vegada retirats, l’alcalde va enviar dilluns un escrit a la Junta Electoral informant d’aquest canvi a la revista municipal i sol·licitant que n’autoritzés la difusió.

No obstant, un portaveu del govern municipal va precisar ahir a la tarda que el repartiment de la revista s’havia iniciat per error i que l’empresa encarregada ho havia fet sense consultar-ho prèviament amb l’ajuntament. “L’empresa encarregada del repartiment de la revista tenia instruccions de la Paeria de no repartir-la sense autorització prèvia. Malgrat tot, va fer la distribució pel seu compte i sense notificar-ho a l’ajuntament”, va afirmar.

La Paeria volia esperar la resolució i assegura que l’empresa que la reparteix va actuar pel seu compte

Així mateix, va informar que la intenció de la Paeria era esperar la resposta de la Junta Electoral per poder repartir la revista. “Ahir ens van notificar que havien rebut la carta i en breu esperem una resposta”, va assegurar.

Arran del repartiment “accidental” d’exemplars, l’ajuntament va ordenar a l’empresa de repartiment que el paralitzés i es procedís a recuperar les revistes que ja havia deixat a les bústies. “La majoria les han retirat, però algunes revistes ja les havien agafat els veïns”, van assenyalar fonts municipals.

El consistori va al·legar que la revista es mantindrà “en suspens” fins al pronunciament de la Junta Electoral, malgrat que va afegir que l’incompliment del contracte amb l’empresa de repartiment, que estableix l’edició de vint-i-dos números, “podria desembocar en una reclamació per part de l’empresa”. A més, va dir que la impressió i difusió se sufraga amb la publicitat.

Tota aquesta polèmica va esclatar el passat 9 d’abril després que la Junta Electoral requerís a la Paeria no publicar la revista al considerar que no era “informació imprescindible per al funcionament del servei públic”. La resolució donava la raó a la denúncia que va presentar dies abans Junts per Catalunya en la qual acusava la Paeria de fer propaganda.

Tot seguit, va subratllar que la Junta Electoral Provincial va vetar la revista no pel contingut, sinó “perquè no és una informació imprescindible per al funcionament d’un servei públic”. Així mateix, va assenyalar que si finalment la junta acaba prohibint aquesta nova versió, hauria de ser l’equip de govern o el PSC el que pagués les despeses d’impressió i difusió.

JxCat denuncia que es distribueix sense tenir llum verda per fer-ho Un portaveu de JxCat va destacar ahir que l’ajuntament està distribuint la revista abans que la junta electoral l’hagi autoritzat a fer-ho. En aquest sentit, va assenyalar que l’escrit remès el dilluns 15 per l’alcalde a la junta electoral indicava que “sotmetia a consideració” la difusió de la revista amb els canvis introduïts. Va afegir que la junta no s’ha pronunciat i que ahir mateix a les 13.00 hores va remetre a JxCat –pel fet de ser la formació que va presentar la denúncia que va motivar la prohibició de la revista– l’escrit de Larrosa.

tracking