SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Detingut per una onada de set robatoris en habitatges de l'Horta

Un jove de 23 anys que formaria part d’un grup que assalta cases de la capital i del terme d’Alpicat || Hi accedien escalant la façana fins a la planta superior

Vista de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Lleida.

Vista de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra van detenir dimarts passat un jove de 23 anys veí de Lleida com a presumpte autor de set robatoris amb força a l’interior d’habitatges de l’Horta. La investigació es va iniciar a finals de l’any passat, quan els Mossos van rebre diverses denúncies per robatoris en cases situades en partides de l’Horta amb un modus operandi molt similar. Els assalts sempre es cometien a última hora de la tarda i els autors paraven el vehicle en una zona pròxima a les cases i s’atansaven camps a través fins als habitatges. A continuació, accedien directament per les plantes superiors, evitant les entrades més visibles i utilitzant una escala per arribar fins a les façanes i trencar els accessos amb pedres i elements que trobaven per la zona. Els objectes que robaven els acumulaven en algun marge pròxim per recollir-los després d’haver assegurat la fugida.

La major part dels robatoris es van concentrar a l’àrea rural compresa entre la ciutat de Lleida i el municipi d’Alpicat. Els investigadors van constatar que els lladres coneixien molt bé el territori, ja que sempre accedien per camins secundaris i dels canals de reg. Tot apuntava que els responsables serien integrants d’un clan familiar de la capital del Segrià. A més, en el transcurs de la investigació els agents van detectar la venda d’algun objecte robat en botigues de segona mà per part d’integrants del grup que no participaven directament en els assalts.

El jove, que ja està en llibertat, va ser arrestat el febrer per dos robatoris en cases a Puigverd de Lleida

Dimarts passat, els Mossos van arrestar un dels presumptes autors dels fets, un jove de 23 anys, per set robatoris amb força comesos a començaments del passat mes de febrer en domicilis situats a les partides Fornanet lo Curt, Pla de Montsó i Alpicat. Es dóna la circumstància que el 14 de febrer passat aquest jove ja va ser detingut al costat d’un menor per dos robatoris amb força en cases de Puigverd de Lleida.

La investigació continua oberta i no es descarta noves detencions. El detingut, amb antecedents per delictes contra el patrimoni, va passar dimecres a disposició del jutjat d’Instrucció de guàrdia de Lleida, que va decretar la seua llibertat amb càrrecs.

tracking