SEGRE

ENSENYAMENT PREINSCRIPCIÓ

La nova línia de P-3 al Camps Elisis facilita a tots els preinscrits quedar-se a Cappont

En ‘sobren’ set al Frederic Godàs i sis al Tonucci, però l’altre centre disposa de 25 vacants || El delegat d’Educació assegura que el barri necessita les 125 places que ofereixen ara entre les tres escoles

Imatge d’arxiu d’alumnes del col·legi Camps Elisis durant la prova de competències bàsiques.

Imatge d’arxiu d’alumnes del col·legi Camps Elisis durant la prova de competències bàsiques.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ampliació d’una línia de P-3 al col·legi Camps Elisis de Cappont, que passa d’oferir 25 a 50 places, permet que tots els nens preinscrits per al pròxim curs puguin tenir plaça en alguna de les tres escoles del barri. Així, a diferència del que va ocórrer l’any passat, aquesta vegada no hi ha overbooking a Cappont, encara que el cert és que igualment no tots alumnes obtindran plaça en el centre elegit en primera opció. I és que, segons dades facilitades pels mateixos centres, el Frederic Godàs té un excés de set alumnes preinscrits per a les seues 50 places i el Francesco Tonucci, de sis (n’ofereix 25).

En canvi, el Camps Elisis ha completat una línia i disposa de 25 vacants per a les segones o terceres assignacions, i la direcció de l’escola és optimista de cara a poder omplir-les. L’any passat, 26 nens de Cappont van quedar fora de les escoles Frederic Godàs i Francesco Tonucci i la de Camps Elisis, amb només una línia, no podia acollir-los tots i algunes famílies van preferir de tota manera escolaritzar els seus fills fora del barri.

En aquest sentit, les direccions de Godàs i Tonucci van indicar que han rebut també moltes peticions per escolaritzar estudiants d’altres cursos d’Infantil i Primària, que en principi no podran atendre al no tenir vacants.

El director dels serveis territorials d’Educació, Carles Vega, va indicar que cinc línies, amb 125 places en total, “són les que ja necessitava” Cappont i espera que les famílies que quedin fora dels altres dos col·legis optin pel Camps Elisis.

“Espero que hi hagi una ocupació suficient perquè tothom quedi content, i Educació també”, va augurar.

D’altra banda, va recordar que el Camps Elsis està implantant un projecte Magnet al costat del Col·legi d’Arquitectes que té per objectiu atansar l’arquitectura a les aules, per convertir-la en l’eix vertebrador de l’ensenyament. “Ha fet un bon treball per donar a conèixer la seua bona imatge”, va subratllar.

Tanmateix, va voler recordar que alguns pares opten per escolaritzar els seus fills en centres concertats de fora del barri “perquè és al que van anar ells” o per qualsevol altre motiu.

En la preinscripció de l’any passat, van quedar vacants un 11,9% de les places de P-3 de la ciutat de Lleida, la qual cosa en suposa una de cada nou.

En tot cas, Vega va demanar agilitzar la rúbrica d’aquest conveni “perquè a veure si concediran el permís però no podem començar perquè no hi ha conveni”. Segons les últimes estimacions, Educació preveia iniciar la construcció de l’escola Pinyana al juny i estrenar-la el 2021-2022.

A l’espera del permís d’obres i un conveni per al col·legi Pinyana

El delegat d’Educació, Carles Vega, va afirmar que encara no disposen del permís d’obres de la Paeria, que van sol·licitar al gener, per aconstruir l’edifici de l’escola Pinyana, a Balàfia, que està íntegrament en mòduls prefabricats des de la seua creació el curs 2009-2010. També va assegurar que encara no han firmat el conveni amb l’ajuntament vinculat al finançament d’aquesta obra, pel qual la Paeria es compromet a “regularitzar uns deutes corresponents a impost de construccions i recàrrecs per la construcció de centres, que la Paeria reclamava, encara que nosaltres creiem que no tocaria fer-ho”.

tracking