SEGRE

ENSENYAMENT IDIOMES

Programes per impulsar l'aprenentatge d'anglès en 56 col·legis i instituts de Lleida

Projectes reconeguts per la Generalitat basats a impartir diverses assignatures en aquest idioma || Són 23 escoles d’Infantil i Primària, 4 ZER, 20 centres de Secundària i 9 col·legis concertats

Alumnes de l’institut Joan Oró que segueixen el programa WhatsEp?.

Alumnes de l’institut Joan Oró que segueixen el programa WhatsEp?.INS JOAN ORÓ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

A hores d’ara, ja ningú discuteix que saber anglès és indispensable. Per això, 56 centres educatius de la província de Lleida apliquen actualment programes específics impulsats, reconeguts i avaluats per la Generalitat, per potenciar l’aprenentatge d’aquesta llengua entre els alumnes. En concret, són 23 escoles d’educació Infantil i Primària, vint instituts, nou col·legis concertats i quatre Zonas Escolars Rurals (ZER), segons les dades facilitades pel departament d’Educació. Per comarques, gairebé la meitat dels centres es troben al Segrià (la majoria a la capital) i la resta estan repartits per la Noguera, el Pallars Jussà, la Segarra, l’Urgell, el Pla d’Urgell, l’Alt Urgell-Cerdanya, les Garrigues i Aran.

Una d’aquestes accions per impulsar l’anglès es denomina Programa Generació Plurilingüe i consisteix a aprendre anglès a través d’altres assignatures impartides en aquest idioma. Inclou formació del professorat i recursos documentals per a l’alumnat, i es desplega en diversos cursos. També existeix el programa Avancem, que és el més basat en la immersió lingüística en anglès i el paradigma del qual és el projecte WhatsEp? que desenvolupa l’institut Joan Oró, a la capital del Segrià. Els estudiants que segueixen aquest programa cursen en anglès a primer d’ESO el 40 per cent de les matèries comunes no lingüístiques, el 50 per cent a segon, el 65 per cent a tercer i el 80 per cent a quart. L’alumnat que no hi participa també cursa en aquest idioma una quarta part del currículum.

La meitat de centres són al Segrià, la majoria a la capital, però n’hi ha a gairebé totes les comarques

Altres centres apliquen els projectes Fem Escola Plurilingüe (interrelacionen llengües vehiculars, estrangeres i de la nova ciutadania, i el seu ús en matèries no lingüística) i Global Scholars (interacció amb altres centres d’Europa i Estats Units, que treballen un tema comú). També existeix un programa d’intercanvi de professorat amb el Canadà.

No obstant, els serveis territorials d’Educació apunten que a més d’aquests programes institucionals reconeguts per la Generalitat, altres centres de la província també imparteixen alguna assignatura en anglès, si disposen de docents amb competència lingüística suficient en aquest idioma. Així mateix, indiquen que les matèries que més habitualment centren la docència en anglès són Educació Visual i Plàstica i Educació Física, i altres dels àmbits de Coneixement del Medi i Social, a banda de les de Matemàtiques i Tecnologia.

tracking