SEGRE

Lleida, la ciutat de l'Estat en què més creix el preu del lloguer

Un increment trimestral del 4,4%, segons un informe d’Idealista

Vista aèria de part de la ciutat de Lleida, amb la Seu Vella al fons.

Vista aèria de part de la ciutat de Lleida, amb la Seu Vella al fons.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida és la capital en què més va créixer el preu de l’habitatge de lloguer durant l’últim trimestre en tot l’Estat espanyol, amb un increment del 4,4%, fins els 6,4 euros mensuals per metre quadrat, segons un informe d'Idealista. En comparació amb el primer trimestre del 2018, la variació és del 3,4%. Pel que fa al conjunt de la província, el preu del lloguer va baixar un 2% en el primer trimestre, encara que la variació anual fixa un increment del 4,8%.

En el conjunt de l’Estat, el preu de l’habitatge de lloguer va pujar un 2,4% en el primer trimestre fins els 10,7 euros/mes/m2, segons Idealista, que situa  Barcelona com la capital més cara (16,3 euros/m2), seguida de Madrid (15,8 euros/m2) i Sant Sebastià (14,2 euros/m2).

Segons ha assenyalat el portal immobiliari, les dades dels tres primers mesos de l’any mostren una pujada suau a tots els mercats i confirmen que el mercat del lloguer es regula "sense necessitat d’intervencionisme de l’Estat i quan aquest actua es produeixen efectes contraris als desitjats". A més, el portal lamenta que amb els últims canvis introduïts els lloguers firmats en els últims sis mesos es regeixin amb tres legislacions diferents en funció del dia en què es van rubricar. D’altra banda, ha indicat que la prolongació de la durada dels contractes està elevant les exigències dels propietaris sobre el nivell socioeconòmic dels possibles inquilins, la qual cosa complica l’accés a l’habitatge als més desfavorits.

Entre el gener i el març, tres comunitats autònomes van reduir els seus preus, sent la caiguda més gran la registrada a Navarra (1,6%). A continuació es va situar La Rioja (0,9%), País Basc (0,7%) i Canàries (0,2 %). La pujada més gran es va produir a Extremadura (4,1%), les Balears (3,2%), Castella-la Manxa (2,2 %) i Madrid (2%). Amb pujades superiors a l’1 per cent estan Castella i Lleó (1,9%), Catalunya (1,7%), Astúries (1,5%) i Múrcia (1,2%).

Madrid i Catalunya van ser les comunitats més cares per llogar un habitatge, amb (14,5 euros/m2 i 13,8 euros/m2 respectivament), seguides de les Balears (12,8 euros/m2). Els preus més barats es van donar a Extremadura (5 euros/m2), Castilla La Mancha (5,2 euros/m2) i La Rioja (5,9 euros/m2).

tracking