SEGRE

SUCCESSOS PEDERÀSTIA

Un lleidatà de 84 anys denuncia abusos a Maristes als anys 40

Explica que “els grans ens alertaven” d’un religiós

El germà Moisés González.

El germà Moisés González.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un exalumne que ha denunciat haver patit abusos per part d’un professor al col·legi Maristes Montserrat de Lleida relata que els alumnes més grans avisaven els petits que el germà Moisés González, que va morir el 1997, els feia tocaments. Segons publica El Periódico, aquest testimoni és d’un home que ara té 84 anys, i és la víctima més gran que ha sortit a la llum dels casos de pederàstia al centre a nivell de Catalunya.

Segons el seu relat, als anys quaranta era conegut per tothom que el germà Moisés tocava els nens. “Quan érem a classe i anàvem a la seua taula per donar-li la feina feta, aprofitava i ficava la mà pel camal dels pantalons curts per tocar-nos els genitals”, assenyala en aquest sentit.

Uns tocaments dels quals els alumnes més grans, de dotze anys, intentaven prevenir els més petits, de nou. El mateix exalumne explica que durant les projeccions de cine els diumenges “era quan el germà Moisés feia tot el que volia”. Aquest home afirma, tanmateix, que “era un bon professor, però tenia aquest defecte”, al referir-se a la pederàstia. A més, explica que quan s’enfadava “era terrible i pegava sense miraments”.

Fins ara, un total de catorze exalumnes han relatat abusos sexuals per part del germà Moisés, segons va informar El Periódico. Els set primers es van fer públics fa dos setmanes després que un grup d’exalumnes decidís denunciar-ho, malgrat que encara no hi ha una denúncia policial. Aquest grup compta amb un correu electrònic (abusosmaristeslleida@gmail.com) per obtenir més testimonis.

tracking